Pigių kiaušinių era baigiasi: laukite naujų kainų

Parduotuvės vis dažniau priima sprendimą atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Kaip neseniai rašėme, labai tikėtina, kad tai gerokai padidins kiaušinių kainas parduotuvėse. Ekspertas ramina.

Vievio paukštynas,kiaušiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vievio paukštynas,kiaušiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vievio paukštynas,vištos,kiaušiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vievio paukštynas,vištos,kiaušiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 5:05 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 5:32 PM

  Žmonės įsitikinę, kad geriausi kiaušiniai yra tie, kuriuos padeda laisvėje gyvenančios vištos. Ir nors atlikti laboratoriniai tyrimai šio fakto nepatvirtino, kiekvienas pirkėjas šiuo klausimu turi savo nuomonę. O narvuose laikomų vištų kiaušinius iš savo parduotuvių iki 2020–2025 metų žada „išguiti“, tarp kitų prekybos tinklų, Lenkijoje veikiantys ir pirkėjų iš Lietuvos pamėgti „Biedronka“, „Carrefour“, „Netto“, Lidl“, „Tesco“, „Auchan“, „Piotr i Paweł“. 

Dabar tą patį žada padaryti ir prekybos tinklas „Makro“. Ar dėl to vartotojai turi rengtis dideliems kiaušinių kainų šuoliams, klausia portalas „dlahandlu.pl“ ir paaiškinti susiklosčiusią padėtį paprašo bendrovės „PWC Polska“ direktorių Maciejų Kroenke.

Nežinia, kiek  kainos kils  

„PWC Polska“ direktorius Maciejus Kroenke mano, kad kiaušinių kainos gali pakilti tik dėl pamažu išnyksiančios žemiausios kainos, bet didelio kilimo neturėtų būti. Jo nuomone, kiaušinių segmente įvyks analogiški pokyčiai, kaip ir kitų maisto produktų – sūrių, dešrų ar kitų rūkytų mėsos gaminių – segmentuose. 

 

Kalbama apie atsisakymą prekiauti pačiais pigiausiais gaminiais, kurių kokybė paprastai būna labai prasta. Lenkijos vartotojai vis dažniau renkasi geresnės kokybės maisto produktus, atsižvelgdami į kokybės ir kainos santykį, pastebi ekspertas. 

Prekybos centrai numato, kad ši tendencija įsivyraus, todėl ir skelbia, kad atsisakys narvuose laikomų vištų kiaušinių, apie kuriuos pastaruoju metu pirkėjai yra vis prastesnės nuomonės.  

„Bet atsiminkime, kad kiaušiniai yra svarbi kategorija kalbant apie kainų suvokimą. Mažmeninės prekybos tinklai nesiryš labai pakelti kainas, nes nė vienas iš jų negali leisti, kad pablogėtų jų įvaizdis“, – aiškina ekspertas.  

M.Kroenke atkreipia dėmesį, kad tendencija pirkti geresnės kokybės maisto produktus labiau pasireiškia didžiuosiuose miestuose. 

Daugiau pinigų turintis didmiesčio gyventojas vis dažniau ieško produktų, kurie būtų pagaminti Lenkijoje, be konservantų, nebūtų genetiškai modifikuoti, arba perka kiaušinių, kuriuos padėjo laisvėje gyvenančios vištos. Mažesniuose miestuose ir kaimuose ši tendencija nėra tokia ryški, pastebi portalo pašnekovas. 

Parengė Leonas Grybauskas  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.