Lenkai toliau stebina – tokios cukraus kainos Lietuva net nesapnavo

Mažų kainų parduotuvių tinklai vėl kryžiuoja akcijų špagas. „Lidl“ Lenkijoje siūlo cukraus už 1,99 zloto. O „Biedronka“? Ten dar pigiau, informuoja skaitytojus kaimyninės šalies portalas „gazeta.pl“.

 Lietuviams tokių cukraus kainų tik pavydėti<br> V.Balkūno nuotr.
 Lietuviams tokių cukraus kainų tik pavydėti<br> V.Balkūno nuotr.
 Lietuviams tokių cukraus kainų tik pavydėti<br> V.Balkūno nuotr.
 Lietuviams tokių cukraus kainų tik pavydėti<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 26, 2017, 8:02 PM, atnaujinta Jun 27, 2017, 4:57 PM


Didžiausi mažų kainų parduotuvių tinklai jau ne vieną mėnesį kariauja tikrą nuolaidų karą. Šį kartą „Lidl“ ir „Biedronka“ nusprendė pasaldinti žmonėms atostogų pradžią, siūlydami cukraus už labai patrauklias kainas.


Trečiadienį, birželio 28 dieną, „Lidl“ pirkėjai galės įsigyti cukraus, mokėdami tik 1,99 zloto (47 euro centus) už kilogramą. Tačiau šiam pasiūlymui nustatytas apribojimas: kiekvienas pirkėjas galės įsigyti tris pakuotes, o norintys pirkti daugiau turės mokėti įprastinę kainą.


„Biedronka“ nusprendė žengti žingsniu daugiau. Šiandien, birželio 26 dieną, tinklo klientai gali nusipirkti cukraus po 1,95 zloto už kilogramą, jei pirks prekių ne mažiau kaip už 49,99 zloto. Čia apribojimas yra kur kas mažesnis nei „Lidl“ parduotuvėse – vienas žmogus gali pirkti 10 kilogramų pigesnio cukraus.


Bet tai dar ne pabaiga. Antradienį cukrus „Biedronkoje“ kainuos tik 1,49 zloto, jei žmogus pirks prekių ne mažiau kaip už 99 zlotus (nustatytas apribojimas – 10 kg). O trečiadienį kiekvienas žmogus, kuris pirks tirpios kavos bent už 19,99 zloto, gaus 1 kg cukraus nemokamai.

„Lidl“ vejasi „Biedronką“


Prekybos tinklai „Biedronka“ ir „Lidl“ Lenkijoje jau seniai kariauja, stengdamiesi pasiūlyti kuo didesnes nuolaidas ir organizuodami įvairias akcijas. Kol kas portugalų tinklas šioje šalyje yra neginčytinas rinkos lyderis tarp mažų kainų parduotuvių tinklų, tačiau pastaruoju metu vokiečių valdomas konkurentas vis labiau mina jam ant kulnų.


Kaip jau rašėme, „Lidl“ apyvarta Centrinės ir Rytų Europos regione pernai išaugo 10 proc. ir pasiekė 9,2 mlrd. eurų. Būtent Lenkija daugiausiai prisidėjo prie šio prekybos tinklo apyvartos padidėjimo šiame regione. Kaimyninės šalies rinkoje 2016 metais „Lidl“ gavo 13,7 mlrd. zlotų, arba 3,2 mlrd. eurų, pelną. Lyginant su praėjusiais metais, pasiektas 7 proc. augimas.
Analitikai tikisi, kad Vokietijos milžino apyvarta regione šiemet padidės apie 10 procentų. Jie mano, kad Lenkijoje bus atidaryta naujų parduotuvių, „Lidl" aplenks prancūzų tinklą „Auchan“ ir įsitvirtins antroje vietoje po tinklo „Biedronka“.


Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.