Brangininkėje Palangoje yra kur pavalgyti ir už pustrečio euro Palangos verslininkė: „Galėtume ir pigiau patiekalus pardavinėti, bet yra vienas „bet“

Net ir paprastoje Palangos kavinėje kainos verčia dairytis valgiaraštyje ko nors pigesnio. Tačiau čia esančių valgyklų šeimininkai tvirtina, kad netgi ir lietingą vasarą verslas tiesiog klesti.

Pastaraisiais metais valgyklų Palangoje tik daugėja, o jų šeimininkai nesiskundžia nei klientų stygiumi, nei uždarbiu.<br>A.Murauskaitės nuotr.
Pastaraisiais metais valgyklų Palangoje tik daugėja, o jų šeimininkai nesiskundžia nei klientų stygiumi, nei uždarbiu.<br>A.Murauskaitės nuotr.
 Valgyklos, kuriose taikomas savitarnos principas, negąsdina poilsiautojų. <br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Valgyklos, kuriose taikomas savitarnos principas, negąsdina poilsiautojų. <br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
 Padavėjų išlepintiems klientams valgyklose tenka prisiminti savitarną.<br> A.Murauskaitės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2017-07-19 11:53, atnaujinta 2017-07-19 11:57

Palangoje tikrai yra vietų, kuriose galima pasisotinti kad ir už pustrečio euro. Žinoma, jei mėgstate paprastą, neįmantrų maistą ir neišpustytą aplinką.

„Šiais metais verslininkai persimetė prie valgyklų. Gal jie mato, kad nebėra pasiturinčių klientų, kad į Palangą atvyksta daugiau vidurinės klasės poilsiautojų?

Net ten, kur ankstesniais metais Vitalija Katunskytė dainuodavo, dabar įsikūrė valgykla: nebėra padavėjų, nebėra muzikos vakarų“, – kalbėjo įmonės „Jūros akmuo“ vadovė Lolita Rožkovskaja.

Jai pritarė J.Basanavičiaus ir S.Daukanto gatvių sankirtoje esančios valgyklos šeimininkė Irena Večerskienė: „Anksčiau J.Basanavičiaus gatvėje mūsų valgykla buvo vienintelė, o dabar jų pilna.

Bet ką darysi – žmonės neįperka maisto kitur, o mes ir sriubos sočios su kauliukais išverdame, ir cepelinų nebrangiai siūlome.“

Veikia kelis dešimtmečius

Įmonei „Jūros akmuo“ priklauso pačiame Palangos centre, Vytauto gatvėje prie buvusios autobusų stoties, jau kelis dešimtmečius veikianti valgykla, nuo seno žinoma „Rūtos“ pavadinimu. Kadaise ten valgę vaikai patys jau spėjo senstelėti.

Tuos senus laikus gerai atsimena ir viena darbuotoja – kasininkė Regina čia dirba 39 metus. Nuo tų laikų čia ruošiamas guliašas, žemaičių blynai ar „cibulinė“.

„Kasininkė Regina yra mačiusi visokių epochų. O aš pati čia vadovauju ketvirti metai, tad, galima sakyti, esu naujokė“, – pasakojo L.Rožkovskaja.

Anot jos, klientų čia būna įvairių – ir vilniečių, ir kauniečių, ir iš kitų miestų, miestelių ar kaimų. Čia užsuka ir taupantys žmonės, ir tie, kurie linkę į paprastą lietuvišką maistą. Nors pirmųjų, žinoma, daugiau.

„Būna ir tokių, kurie pamato mūsų iškaboje žodį „cibulinė“ ir užsimano paragauti, kas tai. Ją ruošiame nuo senų laikų su silke“, – pasakojo direktorė.

Klientai nori valgyklos

Trys bulviniai blynai šioje valgykloje kainuoja 2,5 euro, tokie pat blynai su mėsa atsieina euru daugiau.

Guliašas – 3,5 euro. Mėsos kepsnių kaina – 4,5–5 eurai.

Sriubos – 2 eurai, išskyrus dienos sriubą, kuri kainuoja perpus pigiau.

Yra ir šaltųjų užkandžių bei mišrainių ar salotų. Tarkime, kopūstų už 50 centų ar krabų lazdelių už pusantro euro.

„Mes gal norėtume ir aukštesnio – kavinės – statuso, tačiau daug žmonių užsuka, kurie mus prisimena nuo vaikystės ir sako, kad jiems skanu tai, kas paprasta“, – aiškino l.Rožkovskaja.

Sulaukia ir užsieniečių

O kitoje valgykloje, esančioje J.Basanavičiaus ir S.Daukanto gatvių sankirtoje, greta ukrainietiško restorano, kainos dar mažesnės. Sriuba – 80 centų, tiesa, už šaltibarščius tenka mokėti 1,80 euro. Kotletai čia atsieina 2,9 euro, šnicelis – 3 eurus, guliašas – 3,2, karbonadas – 3,8 euro, cepelinai – 3 eurus.

Trečią vasarą veikiančioje valgykloje galima išgerti ir tai, kas yra tapę tokių įstaigų vizitine kortele, – kefyro už 40 centų ar kompoto už 30 centų.

„Yra paklausa, yra ir pasiūla“, – sakė šios valgyklos vadovė I.Večerskienė, valdanti ir kavinę prie turgaus.

Savitarnos principas valgykloje nebaugina nei vietinių, nei atvykėlių iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos ar Ukrainos. „Jei žmonių srautas būtų didesnis, būtų galima dar pigiau patiekalus pardavinėti“, – tikino verslininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?