Banko klientai bet kada galės patikrinti, kiek jau sukaupė pensijos

 

 Pasak R.Jutreikos, pagrindinė funkcijos „Mano pensija“ idėja – paprastai ir greitai patikrinti sukauptos pensijos dydį. 
 Pasak R.Jutreikos, pagrindinė funkcijos „Mano pensija“ idėja – paprastai ir greitai patikrinti sukauptos pensijos dydį. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 1:55 PM

DNB banko mobilioji programėlė papildyta nauja funkcija „Mano pensija“. Banko klientai nuo šiol galės lengvai pasitikrinti, kiek sukaupta senatvei II ir III pakopos pensijų fonduose bei koreguoti kaupimo parametrus.

 

„Pagrindinė funkcijos „Mano pensija“ idėja – paprastai ir greitai patikrinti sukauptos pensijos dydį. Ji taip pat leis dviejų mygtukų paspaudimu papildyti ar sudaryti pastovių mokėjimų srautą į savo esamą III pakopos pensijos sąskaitą“, – naująją funkciją pristato Rolandas Juteika, DNB banko Taupymo ir investavimo paslaugų departamento vadovas.

 

Pagal DNB banko atliktą apklausą, net 97 proc. klientų per paskutinius metus domėjosi įvairiais savo pensijų fondo rodikliais ir net 40 proc. – sukauptu turtu. Bet, kaip pastebėjo R. Juteika, neretai tai padaryti nepatogu ir gan sudėtinga. 

 

„Pensijos yra jautrus klausimas, o bet kokia nežinia klientus gąsdina. Norime sumažinti šį nerimą ir leisti klientui pajausti, jog jis yra savo ateities, savo pensijos šeimininkas, kad viskas yra kliento rankose. Siekiame būti modernus, inovatyvus bei atviras bankas-konsultantas, o mobiliosios bankininkystės funkcija „Mano pensija“ būtent tai ir įgyvendina“, – įsitikinęs R. Juteika.

 

Funkcija „Mano pensija“ galės naudotis visi DNB banko klientai, turintys DNB mobiliosios bankininkystės programėlę bei kaupiantys pensiją II arba III pensijų pakopoje DNB banke.

 

Pasak R. Juteikos, panašias funkcijas savo klientams siūlo Skandinavijos šalių (Danijos, Švedijos, Norvegijos) bankai, tačiau dauguma jų veikia kaip atskiros programėlės. DNB bankas nusprendė daryti paprasčiau ir suteikė papildomas funkcijas jau egzistuojančiai DNB banko mobiliajai programėlei. 


Tai klientams leis kiekvieną aktualų finansų klausimą – nuo sąskaitos likučio pasitikrinimo iki pensijai kaupiamos sumos koregavimo – išspręsti kelių mygtukų paspaudimu. 

 

Šiuo metu DNB bankas yra III pensijų pakopos rinkos lyderis – daugiau nei 65 proc. visų III pakopos rinkos dalyvių pensiją kaupia DNB banke. O 2016-iaisiais DNB banką pasirinko net 80 proc. pradėjusiųjų kaupti ateičiai.

 

Funkcijos „Mano pensija“ įdiegimas – ne vienintelė DNB banko mobiliosios programėlės naujovė.

Naujausioje programėlės versijoje buvo atlikta daugiau patobulinimų, kurie leidžia tokias operacijas, kaip mokėjimų būklės, turimų paskolų ar indėlių peržiūrėjimas, valiutos keitimas, atlikti daug greičiau, be papildomo vartotojo identifikavimo.

Atnaujinta programėlės versija jau gali naudotis „Android“ operacinės sistemos vartotojai, o iOS operacinėje sistemoje programėlės atnaujinimas bus prieinamas po kelių dienų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.