„Ryanair“ pasidavė: paskelbė visus skrydžius, kurie bus atšaukiami

Sulaukusi keleivių ir įvairių organizacijų kritikos, žemų sąnaudų skrydžių bendrovė „Ryanair“ nusprendė paskelbti visus skrydžius, kuriuos ketina atšaukti per kelias ateinančias savaites. 

Paskelbtas visas atšauktų skrydžių sąrašas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paskelbtas visas atšauktų skrydžių sąrašas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 9:34 AM, atnaujinta Sep 19, 2017, 1:45 PM

Aviakompanijos interneto svetainėje keleiviai jau gali sužinoti, kokie skrydžiai bus atšaukti nuo rugsėjo 21 iki lapkričio 31 dienos. 

„Ryanair“ išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad skrydžių atšaukimui pasirinkti tie oro uostai, kuriuose aviakompanijos skrydžiai vykdomi dažniausiai. 

Lietuviams pasisekė – paskelbtame sąraše nei Vilniaus, nei Kauno oro uostų nėra. Tiesa, kai kurie skrydžiai bus atšaukti iš Rygos, Varšuvos ir Krokuvos oro uostų, pavyzdžiui, kai kurie skrydžiai tarp Varšuvos bei Londono, Krokuvos-Dublino ar Londono-Rygos. 

Bendrovė pranešė, kad visi keleiviai, jau nusipirkę bilietus į atšaukiamus skrydžius, bus informuoti elektroniniu paštu. Jie turės du pasirinkimus – gauti iš aviakompanijos piniginę kompensaciją arba į savo kelionės tikslą vykti kitu reisu.

Bendrovės turi grąžinti visus už skrydį sumokėtus pinigus per kelias dienas arba pasiūlyti naują skrydį tuo atveju, jeigu jis atšauktas buvo likus labai nedaug laiko iki kelionės. 

 Taip pat keleiviai gali reikalauti kompensacijos: 250 eurų už trumpą kelionę, 440 eurų už vidutinio ilgio ir 600 eurų už ilgą kelionę. Keleiviai, kurie kelionės tikslą pasiekia vėluodami daugiau nei tris valandas, gali reikalauti kompensacijos nuo 200 iki 600 eurų, priklausomai nuo kelionės trukmės ir vėlavimo.

„Ryanair“ penktadienį pranešė per ateinančias šešias savaites atšauksianti nuo 1680 iki 2100, arba 40-50 per dieną, skrydžių, kad „pagerintų punktualumą“. 

Bendrovė skelbia, kad atšaukti skrydžiai sudarys mažiau nei du procentus bendro jų skaičiaus. Esą taip siekiama spręsti punktualumo problemą, kurią sukėlė oro dispečerių vėlavimas ir streikai, oro sąlygų sukelti trikdžiai. 

Be to, skrydžių grafikas koreguojamas siekiant suteikti galimybę lėktuvų pilotams išeiti atostogų po vasaros sezono, kurio metu fiksuojamas skrydžių pikas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.