Buvęs Rusijos ekonomikos ministras pripažintas kaltu paėmęs 2 mln. dolerių kyšį

Rusijos teismas penktadienį pripažino buvusį šalies ekonomikos ministrą Aleksejų Uliukajevą kaltu paėmus 2 mln. JAV dolerių (1,7 mln. eurų) kyšį iš prezidento Vladimiro Putino artimo sąjungininko Igorio Sečino.

Jis buvo sulaikytas pernai lapkritį, kai dar dirbo ministru.<br>Scanpix nuotr.
Jis buvo sulaikytas pernai lapkritį, kai dar dirbo ministru.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2017, 11:30 AM, atnaujinta Dec 15, 2017, 2:33 PM

A. Uliukajevas yra aukščiausio rango pareigūnas, areštuotas Rusijoje nuo 1993 metų.

Jis buvo sulaikytas pernai lapkritį, kai dar dirbo ministru. Pranešta, kad per slaptą policijos operaciją A. Uliukajevas buvo užkluptas imantis kyšį už pritarimą valstybinės naftos milžinės „Rosneft“ planams perimti iš valstybės mažesnės naftos pramonės grupės „Bašneft“ kontrolinį akcijų paketą.

Eksministras nepripažįsta šių kaltinimų ir tvirtina tapęs „Rosneft“ vadovo ir V. Putino patikėtinio I. Sečino, kurį daugelis laiko antruoju pagal įtaką žmogumi Rusijoje, provokacijos auka.

Penktadienį teismas pripažino A. Uliukajevą kaltu, o vėliau teisėja Larisa Semionova paskelbė, kad jam skiriama aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė griežtojo režimo pataisos kolonijoje.

V.Putino atstovas spaudai D. Peskovas atsisakė komentuoti teismo pareiškimą, kad vienas iš eksministro kaltės įrodymų yra prezidento įsakas dėl A. Uliukajevo atstatydinimo.

„Šių žodžių teisme nemačiau ir negirdėjau, juolab neskaičiau kokių nors tekstų. Todėl į šį klausimą neatsakysiu. Šiuo atveju, bijau, kad kažkas buvo ištraukta iš konteksto“, – D. Peskovas sakė žurnalistams.

Jis pridūrė, kad tokį pareiškimą galima vertinti tik žinant visą kontekstą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.