Kaip per 5 minutes parduotuvėje sutaupyti kone valandą namuose

Keičiantis vartotojų poreikiams ir įpročiams, prie jų prisitaiko ir prekybos tinklai. Jei anksčiau parduotuvės tebuvo vietos, kuriose galėjome įsigyti reikiamų prekių ir produktų, tai šiandien laiką taupantys pirkėjai vienoje vietoje gali ir susimokėti mokesčius, ir pasinaudoti specialiomis paslaugomis. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ ekspertai apskaičiavo, kad parduotuvėje užtrukę apie 5 minutėmis ilgiau, pirkėjai sutaupo bemaž valandą savo laiko.

 Žuvies dorojimas, sulčių spaudimas, mėsos malimas, sūrio tarkavimas – iš pažiūros smulkūs virtuvės darbai, tačiau pasiruošimas jiems, indų plovimas ir darbo vietos sutvarkymas užima visą amžinybę.<br>Įmonės nuotr.
 Žuvies dorojimas, sulčių spaudimas, mėsos malimas, sūrio tarkavimas – iš pažiūros smulkūs virtuvės darbai, tačiau pasiruošimas jiems, indų plovimas ir darbo vietos sutvarkymas užima visą amžinybę.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2018, 12:52 PM

Žuvies dorojimas, sulčių spaudimas, mėsos malimas, sūrio tarkavimas – iš pažiūros smulkūs virtuvės darbai, tačiau pasiruošimas jiems, indų plovimas ir darbo vietos sutvarkymas užima visą amžinybę.

„Visuomet didelį dėmesį skiriame maisto produktų šviežumui, plačiai pasirinkimo galimybei, aukštai kokybei bei tinkamam pateikimui parduotuvių vitrinose. Tačiau šiuolaikiniams pirkėjams, branginantiems savo laiką, aktualios ir įvairios paslaugos, kurias jie gali gauti čia pat. Todėl nusprendėme įvertinti, kiek laiko jie sutaupo pasinaudodami įvairiomis nemokamomis paslaugomis, teikiamomis šviežio maisto skyriuose“, – sako Lina Trinkūnienė, „Maximos“ prakybos vadovė.

Žuvies dorojimas

Žuvis ir jūros gėrybės yra puikus pasirinkimas ne tik gurmanams, bet ir norintiems paįvairinti kasdienę mitybą kitokiais skoniais. „Maximoje“ išsirinkus žuvį akvariume ar ledo vitrinoje, ji dar parduotuvėje gali būti išvalyta, supjaustyta ir paruošta jos filė (ši nemokama paslauga netaikoma įsigyjant žuvis su akcija).

„Maximos“ meistrams tai trunka vos kelias minutes, kurias pirkėjai dar gali išnaudoti apsipirkimui. Namuose visa tai atima ne mažiau nei 20 minučių, mat patiems tenka ne tik žuvį paruošti, bet ir stalą bei naudotus įrankius plauti.

Beje, didžiosiose „Maximose“ pamažu atsiranda ir dar viena naujiena, kuri turėtų itin patikti žuvies mėgėjams – sušių barai. Vietoje šviežiai gaminami sušiai gali tapti puikiu patiekalu pietums ar vakarienei.

Mėsos malimas ar pjaustymas

„Visų rūšių mėsa į prekybos vietas atkeliauja tik šviežia ir gerai atrinkta, didžioji dalis mėsos yra užauginta Lietuvos ūkiuose. Renkat tiekėjus, jų gaminiai yra kruopščiai patikrinami, o juos išsirinkus – tikrinama kiekviena partija. Galiausiai parduotuvių skyriuose mėsa yra meistriškai išpjaustoma“, – teigia L. Trinkūnienė.

Prekybos tinkle „Maxima“ perkant šviežią mėsą galima pasirinkti vieną ar kelis skirtingus gabalėlius, kurie vietoje gali būti sumalti ar išpurenti nemokamai. Nemalama yra tik paukštiena. Šis procesas parduotuvėje trunka mažiau nei minutę, tuo metu nusprendę susimalti mėsą namuose, naudodami virtuvės kombainą, jo surinkimui, išrinkimui ir plovimui sugaištumėte gerokai virš 15-os minučių.

Be to, didžiosiose „Maximose“ kumpis, dešra ar bet kuris kitas mėsos gaminys gali būti nemokamai supjaustytas plonais griežinėliais ir suvakuumuotas – daug laiko gal ir nesutaupote, užtat taip supakuota mėsa ilgiau išlieka šviežia ir užima mažai vietos.

Sostinės parduotuvėse, esančiose PPC „Ozas“ ir Mindaugo g., yra specialios mėsos brandinimo spintos. Mindaugo g. „Maximoje“ užsakymą brandintai mėsai galima pateikti net ir telefonu – ji bus paruošta specialioje brandinimo spintoje, pagal pageidavimą supjaustyta, o jums telks ją atsiimti.

Sūrį sutarkuoti ar supjaustyti?

Didžiosiose „Maximose“ nebūtina pirkti visą sūrio gabalą, o juo labiau pirkti jį nesutarkuotą ar nesupjaustytą. L. Trinkūnienė sako, kad pirkėjų patogumui didesniųjų parduotuvių sūrio skyriuje pageidaujamas sūrio gabalėlis gali būti supjaustytas ar sutarkuotas. Penkios minutės namuose ar minutė parduotuvėje ir jokio sūrio grandymo nuo tarkos – rinktis jums.

Šviežios sultys – be sulčiaspaudės

Šviežios sultys – vitaminų šaltinis, tačiau neturint sulčiaspaudės mėgautis šviežiomis sultimis – neįmanoma. O ir turint sulčiaspaudę ją sudėti, išspausti sultis ir išplauti užtrunka tikrai ilgiau nei keletą minučių. Kol apsipirksite, „Maximos“ darbuotojai išspaus jums šviežias sultis.

Kulinarijos gaminiai ir kasdienai, ir šventei

Tai – tik keli pavyzdžiai, kaip viena-kita minutė parduotuvėje leidžia sutaupyti kur kas daugiau laiko namuose.

Kulinarijos gaminiai – puiki išeitis, kai norisi pavalgyti skaniai, sočiai ir greitai, bet gaminimui trūksta laiko ar tiesiog norisi nuo jo pailsėti. „Parduotuvėse siūlome platų įvairiausių kulinarijos gaminių asortimentą – nuo vietoje paruoštų salotų ir mišrainių iki patiekalų, tinkančių furšetams“, – sako L. Trinkūnienė. Pasak jos, užsakomųjų kulinarijos gaminių asortimentas taip pat itin platus – nuo užkandžių rinkinių iki įdarytų paukštienos ir žuvies gaminių. Juos galima užsisakyti internetu, o atsiimti bet kurioje „Maximoje“.

Kepiniai ir konditerijos gaminiai

Tortai, pyragai ir kiti desertai kiekvieną šventę tik paverčia dar smagesne. „Maximoje“ dirbantys konditerijos meistrai gali pagaminti pasirinkto skonio ir dydžio saldųjį gaminį – užsisakyti jį internetu, telefonu ar prekybos vietoje, o atsiimkite bet kurioje parduotuvėje.

Nedaugelis žino, tačiau patikusio torto galima suvalgyti tik gabalėlį. „Maximoje“ nebūtina pirkti visą tortą, galima nusipirkti tik gabalėlį jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas