Piktina paslaugų telefonu siūlytojai: „Primena telefoninius sukčius“

„Esu girdėjęs pačių įvairiausių pasiūlymų telefonu, bet tai, ką pasiūlė paskambinusi į mano mobilųjį telefoną vienos kreditų bendrovės darbuotoja – atėmė žadą. 

 Moteris teigė, kad šiokių tokių įtarimų kelią ir kitos telefonu teikiamos paslaugos: „Nemėgstu, kai manimi bandoma manipuliuoti, ir atsisakiau."<br> 123 rf. nuotr. 
 Moteris teigė, kad šiokių tokių įtarimų kelią ir kitos telefonu teikiamos paslaugos: „Nemėgstu, kai manimi bandoma manipuliuoti, ir atsisakiau."<br> 123 rf. nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-04 09:53

Moteris tikino, kad nori pateikti man kredito pasiūlymą. Paprašiau atsiųsti pasiūlymą elektroniniu paštu, bet ji paaiškino, kad to padaryti negali, nes ši paslauga įmanoma tik telefonu“, – piktinosi su redakcija susisiekęs vilnietis Ričardas (pašnekovo vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Siūlo rimtus pirkinius ir įsipareigojimus

Vyras ironizavo, kad situacija jam priminė telefoninių sukčių veiklą: „Įsivaizduokite, jus telefonu verčia priimti tokį sprendimą? Juk trys tūkstančiai eurų (tokio dydžio kreditas jam buvo siūlomas – aut. past.) – rimtas finansinis įsipareigojimas. Norėjau pasinagrinėti sąlygas ramiai atsisėdęs prie kompiuterio, o ne su kažkuo, kas suinteresuotas parduoti paslaugas, tai aptarinėti telefonu“, – kalbėjo jis. Pašnekovas abejojo, ar toks finansinių paslaugų siūlymas neprasilenkia su atsakingo skolinimo etika.

Prieš kurį laiką į redakciją dėl įžūlaus prekybininkų elgesio kreipėsi ir vilnietė Jurgita (pavardė redakcijai žinoma – aut. past.), kuri teigė, kad ją nustebino namų apyvokos daiktais prekiaujančios įmonės darbo metodai.

„Dormeo“ čiužinį pirkau gal prieš dešimtį metų. Po to daugiau nė karto nesu nieko pirkusi iš „TopShop“, tačiau jie po kelis kartus per metus mane prisimena ir atakuoja skambučiais su „puikiais“ pasiūlymais, karštai įtikinėdami, kad man labai reikia daikto, kurio, mano manymu, man visai nereikia. Neseniai sulaukiau pasiūlymo, kuriuo šiek tiek susidomėjau. Tačiau telefonu paskambinęs vaikinukas kategoriškai atsisakė atsiųsti pasiūlymus peržiūrėti elektroniniu paštu, tikindamas, kad nuolaidas gali suteikti tik telefonu“, – kalbėjo ji.

Moteris teigė, kad šiokių tokių įtarimų kelią ir kitos telefonu teikiamos paslaugos: „Nemėgstu, kai manimi bandoma manipuliuoti ir atsisakiau. Keista, kad telefono operatorius („Telia“) klientų planus pakeičia tiesiog pokalbio telefonu metu. Nereikia nieko pasirašyti. Kalbėdamas su agentu, kuris paskambino „su labai geru pasiūlymu“, tu tiesiog žodžiu sutari, kad nuo šiol kas mėnesį mokėsi, pavyzdžiui, didesnę sumą, už kurią gausi tokias ir tokias paslaugas. Ar kliento balsas atstoja jo parašą? Ar pokalbio telefonu įrašas atstoja sutartį?“, – stebėjosi pašnekovė.

Telefonu – ne konkretūs pasiūlymai

Susisiekus su „SB lizingu“, bendrovės marketingo projektų vadovė Orinta Žalienė paaiškino, kad kreditų telefonu niekas nesiūlo – to neleidžia įstatymai. 

„Visų pirma mes nesiūlome konkretaus dydžio kredito. Galbūt yra pasakoma kažkokia preliminari suma, bet vartotojas įspėjamas, kad tai tik preliminarus paskaičiavimas“, - sakė ji. 

Konkretus kredito pasiūlymas suformuojamas tik tuomet, kai žmogus, atvykęs į bendrovės padalinį arba užpildęs formą internetu, sutinka dėl asmens duomenų tikrinimo. 

„Nenustatę žmogaus tapatybės ir nepatikrinę jo duomenų negalime pateikti jam jokio konkretaus pasiūlymo, nes gali įvykti nesusipratimų, tarkime žmogus, dėl jau turimų įsipareigojimų negali gauti kredito“, - pasakojo O.Žalienė. 

Ji tikino, kad kreditai telefonu tikrai nėra išdavinėjami. 

„Dormeo“ prekėmis prekiaujančioje bendrovėje „Studio Moderna“ - kitokia situacija. Pasirodo, ši įmonė tiesiog neturi techninių galimybių klientams pasiūlymus atsiųsti elektroniniu paštu. 

„Ačiū už perduotą kliento poreikį, patys norime ir tikimės greitai šią galimybę jau turėti“, - sakė bendrovės rinkodaros vadovė Justina Šyvokienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?