Seimo nariui Nagliui Puteikiui dėl šmeižto pateikti du ieškiniai

Vilniaus miesto apylinkės teisme pateikti du ieškiniai Seimo nariui Nagliui Puteikiui dėl jo paskleistų garbę ir orumą žeminančių ir tikrovės neatitinkančių teiginių. Verslininkas Darius Nedzinskas kreipėsi dėl 150 tūkst. eurų, o advokatas Vytautas Markevičius dėl 100 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.   

Naglis Puteikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Naglis Puteikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-22 16:41, atnaujinta 2018-03-22 16:49

 „2018 m. kovo 12 d. televizijos laidoje „Nuoga tiesa“ ir savo „Facebook“ paskyroje N.Puteikis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, kaltindamas ieškovus korupcija. N.Puteikio paskleistas tikrovės neatitinkančias žinias visuomenės atstovai suprato kaip faktus, tai rodo ir N.Puteikio „Facebook“ paskyroje esantys komentarai, ir laidos vedėjos reakcija. Viešai paskleisdamas melagingus duomenis, atsakovas apkaltino ieškovus pačių sunkiausių teisės pažeidimų – nusikalstamų veikų – padarymu“, – rašoma verslininko išplatintame pranešime. 

Darius Nedzinskas yra verslininkas, penkių juridinių asmenų vadovas ir akcininkas.

„Ieškovo vadovaujami ir kontroliuojami juridiniai asmenys investuoja Lietuvos Respublikoje, patys kuria darbo vietas ir/ar prisideda prie jų kūrimo, nuolat sudaro sudėtingus ir didelės vertės sandorius su įvairiais Lietuvos bei užsienio kontrahentais, palaiko teisinius ryšius tiek su privačiais, tiek su viešaisiais asmenimis. Vytautas Markevičius yra žinomas advokatas, atstovaujantis savo klientų interesams. Todėl N.Puteikio paskleisti melagingi duomenys, susiję su kaltinimais korupcinių nusikalstamų veikų padarymu, daro reikšmingą žalą tiek ieškovų garbei ir orumui, tiek jų atstovaujamų juridinių asmenų dalykinei reputacijai“, – rašoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.