Šiurpu: apgauta naujakurė gyvena neturėdama to, kas elementaru Europoje

Beveik aštuonis mėnesius gyventi be elektros, neturėti kur pasikrauti net telefono, ką jau kalbėti apie veikiantį šaldytuvą. Prausimuisi parsinešti vandens iš ežero arba praustis lietaus vandeniu, atsigerti – pirkti vandenį parduotuvėje ar belstis pas kaimynus. Apsiskalbti – skalbykloje, kur kas sykis tenka susimokėti. Jums taip patiktų?

 Beveik aštuonis mėnesius gyventi be elektros, neturėti kur pasikrauti net telefono, ką jau kalbėti apie veikiantį šaldytuvą. <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Beveik aštuonis mėnesius gyventi be elektros, neturėti kur pasikrauti net telefono, ką jau kalbėti apie veikiantį šaldytuvą. <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Į naujus namus įsikėlusi moteris nuo rudens gyvena be elektros. <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Į naujus namus įsikėlusi moteris nuo rudens gyvena be elektros. <br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Elektros lemputė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Elektros lemputė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-05-11 12:53, atnaujinta 2018-05-11 13:59

Tokios egzotikos mėgėjų vargu ar būtų daug. Trakų rajone, Miglinų kaime gyvenanti Nijolė – ne iš jų.

Moteris į nuosavą būstą minėtame kaime prisikėlė pernai rudenį. Naujakurei „Elektros skirstymo operatorius“ (ESO) pažadėjo, kad sausio 1-ąją ji jau turės elektrą. Praėjus šiai dienai, Nijolė pati ėmė belstis ieškodama atsakymo, kodėl darbai nepajudėjo ir kada tikėtis, jog jai bus įvesta elektra.

Ji pati susirado ir įmonės, kurią ESO samdo kaip subrangovą kasybos darbams atlikti, atstovus. Tik šie be pažado darbus padaryti kitą savaitę, o po to – dar kitą, nieko nepasakė. Praėjus dviem savaitėm po to, kai moteris pradėjo klibinti pažadų netesėjusią įmonę, atsibudo ir šios darbuotojai.

Tąsyk moteriai buvo paaiškinta, jog darbų negali atlikti dėl įšalo, todėl terminą perkelia į balandžio 15-ąją. Įsibėgėjus pavasariui istorija pasikartojo – nei darbai atlikti, nei paaiškinimų, kodėl įmonė nevykdo įsipareigojimų.

Po kurio laiko ESO Nijolei davė pažadą elektrą įvesti gegužės 15 dieną, nes tą padaryti balandžio 15-ąją sutrukdė įšalas, nors balandžio pirmosiomis dienomis oras jau įšildavo iki 13-18 laipsnių šilumos. 

„Už darbus, kurių iki šiol nekaip nepadaro, ESO avansu iš manęs yra gavusi 1,5 tūkst. eurų. Galimybės sumokėti po to, kai darbai jau atlikti, ESO nesuteikia. Įmonė naudojasi mano pinigais, o aš šitiek laiko gyvenu be elektros. Dėl jų netesėtų pažadų turėjau išgriauti elektrinį pečių ir pasistatyti malkinį. Be to, kol nėra elektros, negaliu pasidaryti vandens gręžinio. Ketinau atsivežti kartu gyventi tėvus, tačiau gyvenant tokiomis sąlygomis tai – neįmanoma. Gyvenu kaip pirmykštėje bendruomenėje“, – piktinosi į kaimą persikėlusi gyventi moteris.

„Kartais, kaip nutiko ir šį kartą, darbų planus keičia gamtinės sąlygos – klientei Trakų rajone vėluojame įvesti elektrą, nes dėl gilaus ir ilgai besitęsusio įšalo rangovai negalėjo užbaigti dalies žemės kasimo darbų. Visus likusius darbus klientei padarysime iki gegužės 18 d.“, – tokio atsakymo lrytas.lt sulaukė iš ESO, kai paprašėme pakomentuoti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.