Panevėžietės sėkmė: kvitų loterijoje laimėjo jau tris kartus

Mokesčių inspekcija džiūgauja - prasidėjus kvitų žaidimui papildomas milijonas vien iš viešojo maitinimo sektoriaus. Skaičiuojama, kad žaidime užregistruota beveik 1 mln. 300 tūkst. kvitų. Daugiausia kvitų registruojama už paslaugas. Apie 40 proc. – už turgavietėse įsigytas prekes. Būtent turguje Mokesčių inspekcijos specialistai ragino žmones imti kvitus ir čia pat mokė juos registruoti  žaidime. 

Savaitiniame kvitų žaidime dalyvaus nuo pirmadienio iki sekmadienio gauti kvitai, kurie gali būti registruojami visą savaitę, kitos savaitės pirmadienį paliekant praėjusios savaitės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Savaitiniame kvitų žaidime dalyvaus nuo pirmadienio iki sekmadienio gauti kvitai, kurie gali būti registruojami visą savaitę, kitos savaitės pirmadienį paliekant praėjusios savaitės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Stop kadras.
 Stop kadras.
 Stop kadras.
 Stop kadras.
 Stop kadras.
 Stop kadras.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Žaidime gali dalyvauti turgavietėse ir paslaugų teikimo vietose gauti kvitai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žaidime gali dalyvauti turgavietėse ir paslaugų teikimo vietose gauti kvitai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Kristina Ragauskienė, Valdemaras Skuja, „Lietuvos ryto“ televizija

May 23, 2018, 6:10 PM

Lydi sėkmė

Panevėžietė Rima niekada nepamiršta paprašyti pirkimo kvito. 

„Kaip neprašysi, gal vėl ką nors laimėsiu“, - svarsto Rima.

Moteris džiaugiasi kvitų loterijoje laimėjusi jau tris kartus po du šimtus eurų. Viską pirko Panevėžio turguje. 

„Vieną kartą pirkau už eurą, kitąkart pirkau odelių už kapeikas ir vieną kartą kepenėlių. Ir visus tris kartus laimėjau“, - sako pensininkė. 

120 eurų pensijos gaunanti panevėžietė sako maistui ir išleidusi laimėtus pinigus. 

„Tos pačios mėsytės vėl nusiperku. Ką aš perku? Perku pigų daiktą, ką nors pavalgyti, kad tik skrandis nebūtų tuščias. Verygai laišką parašiau, kad dantis galėtų sudėti dar nemokamai, nes labai „gerai“,  „oriai“ gyvename,“ - apmaudo neslepia moteris. 

Žmonės išmeta

Turgaus prekeiviai tikina, kad dar labai daug čekių keliauja tiesiog į šiukšliadėžes, nes žmonės ir juos siūlant, jų tiesiog neima.

Turgaus prekeivis Gintautas sako, kad kam reikia, tas pasiima, bet šiaip ėmimas lygiai toks pats, kaip ir prieš loteriją. Jokio pagyvėjimo nėra.

„Ir pasiūlai, ir į maišelius dedi, ir pyksta ir atgal šveičia: visokių ateina, visokių reikia. Ne ten šešėlio reikia ieškoti, ne pas mus... Ką jie ten Seime daro?“, - piktinosi Diana.

Mokesčių inspekcija skaičiuoja, kad loterijoje gyventojų užregistruotų kvitų skaičius artėja prie 1 mln. 300 tūkstančių. Tokia Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) suma eurais per pirmus keturis žaidimo mėnesius buvo papildomai deklaruota vien viešojo maitinimo sektoriuje. 

„Pastebėta, kad daugiausia kvitų yra registruota iš paslaugų sferos. Tai reiškia,  kad ten, kur vyksta realiai prekyba yra mažesnis procentas registruotas kvitų“, - sakė Panevėžio apskrities Mokesčių inspekcijos atstovė Sandra Mociškienė.

Ragino imti kvitus

Mokesčių inspekcijos specialistai turguje gyventojus ragino nepamiršti kvitų už prekes. Čia pat mokė juos užsiregistruoti loterijoje.

„Labai svarbu, kad būtų lf raidės. Tai reiškia, kad tikrai jis yra registruotas, legalus kasos aparatas. Kvite esanti suma turi būti didesnė nei euras. Tada rašomas registracijos kvito numeris, data ir jūsų mobilusis telefonas“, - aiškino Mokesčių inspekcijos pareigūnai.

Kai kurie žaidime dalyvavo pirmą kartą. Ir kvitų prašė tik sužinoję apie galimybę laimėti.

„Kiekvienas turime pradėti mažinti šešėlį nuo savęs. Jūs mokate už prekes ir paslaugas pinigus ir tuo pačiu mokate ir PVM. Jeigu verslas šitų pinigų neapskaito, reiškia, kad jūsų sumokėtas PVM nepapuola į biudžetą. Jeigu pajamos neapskaitomos, nesumokami  mokesčiai, tai kokia grąža visuomenei?“, - svarstė Panevėžio apskrities mokesčių inspekcijos atstovė S.Mociškienė.  

Šiuo metu Valstybinės mokesčių inspekcijos žaidime gyventojų užregistruotų kvitų už paslaugas skaičiuojama apie 60 proc., už turgavietėse įsigytas prekes – 40 procentų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.