Seimo komitetas nepritarė „Sodros“ įmokų luboms

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas nepritarė „Sodros“ įmokų luboms. Už tokį siūlymą, kurį pateikė Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas „valstietis“ Stasys Jakeliūnas, jo frakcijos kolega Valius Ąžuolas bei „socdarbiečiai“ Andrius Palionis ir Gediminas Kirkilas, trečiadienį balsavo aštuoni komiteto nariai, du buvo prieš ir du susilaikė.

„Sodros“ įmokų luboms nepritarė ir Seimo Biudžeto ir finansų komitetas.<br>V.Balkūno nuotr.
„Sodros“ įmokų luboms nepritarė ir Seimo Biudžeto ir finansų komitetas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 12:16 PM, atnaujinta Jun 13, 2018, 12:17 PM

„Sodros“ direktorius Mindaugas Sinkevičius komiteto posėdyje teigė, kad dėl įvestų lubų iki 2021 metų „Sodra“ prarastų 42 mln. eurų pajamų. 

SEB banko prezidento patarėjas, ekonomistas Gitanas Nausėda sakė, kad „Sodros“ lubos yra svarbios, norint išlaikyti gerai apmokamas darbo vietas ir didinti šalies konkurencingumą.

„Sodros lubų nustatymas yra ne nauda tiems, kas dabar turi tokius atlyginimus, o būsimoms darbo vietoms, kurios gali būti sukurtos Lietuvoje, kai bus įvestos „Sodros“ lubos. (...) Tai labai svarbu Lietuvos konkurencingumui“, – tvirtino G. Nausėda.

Trečiadienį „Sodros“ įmokų luboms nepritarė ir Seimo Biudžeto ir finansų komitetas. Galutinai šiuo klausimus turės pasisakyti Seimas.

Vyriausybė siūlo įvesti „Sodros“ įmokų lubas: 2019 metais jos siektų 120 vidutinių darbo užmokesčių (VDU), 2020 metais – 84 VDU, o 2021 metais – 60 VDU. „Sodros“ lubas viršijančioms pajamoms būtų taikomas 25 proc. GPM tarifas.

Parengė Pranciškus Vaišvila.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.