Prasta žinia rūkoriams: Seimas apsisprendė – didina akcizus tabakui

Ketvirtadienį Seimas ėmęsis mokesčių ir pensijų reformos nepamiršo ir akcizų tabakui didinimo. Įstatymų pataisomis buvo siūloma nustatyti trejų metų akcizų didinimo planą cigaretėms, cigarams bei cigarilėms ir rūkomajam tabakui, taip pat elektroninių cigarečių skysčiui be nikotino. 

Elektroninių cigarečių skysčiui bus taikomas 0,1 euro už mililitrą produkto akcizo tarifas.<br>D.Umbraso nuotr.
Elektroninių cigarečių skysčiui bus taikomas 0,1 euro už mililitrą produkto akcizo tarifas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 11:05 AM, atnaujinta Jun 28, 2018, 11:19 AM

Už tokį įstatymo projektą balsavo 100, prieš – 2, susilaikė – 18.

Numatoma, kad cigaretės kasmet vidutiniškai brangs po 6 proc., cigarai bei cigarilės kasmet po vidutiniškai po 14 proc., o rūkomasis tabakas vidutiniškai po 14 proc.

Įstatymo projektu taip pat buvo siūloma reglamentuoti akcizų taikymą kaitinamojo tabako produktams (taikyti 68,6 euro už kilogramą tabako akcizų tarifą), nustatyti akcizus elektroninių cigarečių skysčiui, kurie iš esmės laikytini apdoroto tabako pakaitalais kartu įvertinus ir kitų Europos Sąjungos valstybių narių praktikoje taikomą apmokestinimą, nustatant šiam produktui 0,12 eurų mililitrui akcizo tarifą.

Kaip rašoma projekto aiškinamajame rašte, dėl mokestinių veiksnių cigarečių pakelis (kuriame yra 20 vnt. cigarečių) vidutiniškai galėtų pabrangti apie 0,11 euro (pakelis pigiausių cigarečių – 0,15 euro), atitinkamo svorio cigarilių pakelis (kuriame yra 10 vnt. cigarilių) – apie 0,12 euro, o 30 gramų rūkomojo tabako – apie 0,30 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.