Duotas terminas apsikuopti senka: netrukus driokstels nauji mokesčiai

Savo sklypų Šiaulių mieste netvarkantys miestiečiai ir įmonės netrukus sulauks nuobaudų. Sudarytas sąrašas apsileidėlių, kuriems duotas paskutinis terminas apsikuopti.

Šių griuvėsių savininkai paduoti į teismą dėl neprižiūrimos teritorijos.
Šių griuvėsių savininkai paduoti į teismą dėl neprižiūrimos teritorijos.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 11, 2018, 2:13 PM

Šiaulių miesto savivaldybės Civilinės saugos, viešosios tvarkos ir sanitarijos skyriaus specialistai mieste suskaičiavo 61 apleistą sklypą. Didžioji dalis – net 58 – priklauso privatiems asmenimis, o tris sklypus iš valstybės nuomojasi įmonės.

„Šiame sąraše yra net 39 savininkai, kuriuos baudėme praėjusiais metais“, – sakė Šiaulių savivaldybės atstovas Linas Gadliauskas.

Į apsileidėlių sąrašą patekę gyventojai ir verslininkai dar turi mėnesį išvengti nuobaudų. Jiems reikia pateikti paaiškinimą, kodėl neprižiūri savo nuosavybės arba nuomojamos žemės sklypo.

Nuo rudens visi bus baudžiami – jiems teks mokėti didesnį žemės arba žemės nuomos vertės mokestį. Jis kyla nemažai – iki 4 proc. turimos nuosavos arba nuomojamos žemės mokestinės vertės.

Su viena piktybiškai nuosavybės netvarkančia įmone jau pradėtas teismo procesas dėl netvarkomos vadinamosios Gilo statybvietės.

Centrinio parko prieigose milžiniškas statybas pradėjo britas Gotfriedas Gilas. Jis iš valstybės išsinuomotoje 3,8 hektaro teritorijoje ėmė statyti pramogų centrą, bet netrukus viskas įstrigo, o nebaigtas pastatas ėmė eiti iš rankų į rankas.

Dabar apleistos statybos priklauso Vilniaus bendrovei, kurią Šiaulių miesto savivaldybė yra padavusi į teismą dėl 2015–2017 m. beveik 140 tūkst. eurų nesumokėto žemės nuomos mokesčio išieškojimo.

Vilniuje vykstantis teismo procesas artėja prie pabaigos, tad tikėtina, kad po kone trijų dešimtmečių pagaliau pavyks pašalinti vieną didžiausių miesto pūlinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.