V. Matijošaičio patarėjui kilo problemų: įmonėms siųsti laiškai sukėlė įtarimų

Premjero atleisto, bet Kauno merui į patarėjus tikusio Tomo Garasimavičiaus veikla kelia klausimų Seimo Antikorupcijos komisijai. Plačiais ryšiais energetikos sektoriuje garsėjantis vyras rašo laiškus privačioms bendrovėms, mat ieško sklypų, tinkamų vėjo jėgainėms statyti.

 Tomas Garasimavičius siuntinėdamas laiškus sukėlė įtarimų dėl nedeklaruotų ryšių su verslininkais.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Tomas Garasimavičius siuntinėdamas laiškus sukėlė įtarimų dėl nedeklaruotų ryšių su verslininkais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Javinskaitė, „Lietuvos ryto“ televizija

Oct 28, 2018, 7:11 PM, atnaujinta Oct 28, 2018, 8:44 PM

T.Garasimavičius aiškina taip rūpinęsis draugais. Ekspertai sako, kad tokius draugus Visvaldo Matijošaičio patarėjas turėtų nurodyti interesų deklaracijoje, bet ten apie tai nutylima. 

Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui energetikos klausimais patariantis Tomas Garasimavičius ne tik dirba merui, bet ir nevengia tvarkyti privačių su energetika susijusių reikalų.

Bent jau taip atrodo iš „Lietuvos ryto“ televizijos gauto laiško, kurį T.Garasimavičius siuntė vienai bendrovei. Laišku mero patarėjas domisi, kas parduoda sklypus, parengtus vėjo energetikai plėtoti. Pats T.Garasimavičius laiško neneigia, tačiau nepaaiškina, kieno privatiems interesams atstovauja.

„Koks gali būt interesų konfliktas? Tiesiog paprašyta informacijos“, – kalbėjo T.Garasimavičius.

Jis teigė už tai negavęs jokio atlygio ir laišku nesiekęs asmeninės naudos.

Interesų konflikto pavaldinio veikloje neįžvelgia ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Protingų žmonių visada visi klausia patarimų. Aš, kai dirbo jis ministerijoj ar pas premjerą patarėju, visada naudojausi jo paslaugomis ir ne vien apie energetiką“, – teigė Kauno meras.

Skaidrumo siekiantys nevyriausybininkai tokiuose laiškuose įžvelgia pavojų. Esą T.Garasimavičiaus patarimai merui gali priklausyti nuo jo privačių interesų.

Tomo Garasimavičiaus interesų deklaracija – visiškai tuščia. Pagal ją, ryšių su jokiomis firmomis T.Garasimavičius neturi. Anot Seimo antikorupcijos komisijos pirmininko Vitalijaus Gailiaus, jei T.Grasimavičius siuntinėja tokius laiškus, tai turėtų nurodyti ir draugystes su energetikos verslu susijusiais asmenimis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.