Genialūs sovietinio kino meistrai: ateitis jiems paruošė užmarštį ir baisų skurdą

Genialūs sovietinio kino aktoriai ir aktorės, gyvenimo saulėlydyje atsidūrę nepavydėtinoje situacijoje.

 Aleksejus Smirnovas.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Aleksejus Smirnovas.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Sergejus Filipovas.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Sergejus Filipovas.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Georgijus Vicinas.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Georgijus Vicinas.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Tamara Nosova.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Tamara Nosova.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Izolda Izvickaja.<br> Nuotr. iš kino filmų
 Izolda Izvickaja.<br> Nuotr. iš kino filmų
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 10:18 PM, atnaujinta Nov 10, 2018, 3:17 PM

Sėkmingi vaidmenys, žmonių meilė ir daugybė pasiūlymų filmuotis – šie puikūs aktoriai turėjo viską, bet tik būdami populiarumo viršūnėje. Ateitis jiems paruošė užmarštį, vienatvę ir baisų skurdą, rašo portalas „rambler.ru“.

Aleksejus Smirnovas

Linksmas chuliganas iš filmo „Operacija Y ir kiti Šuriko nuotykiai“ gyvenime buvo nelaimingas ir vienišas žmogus. Jis turėjo vienintelį draugą – Leonidą Bykovą. Nenuostabu, kad po ukrainiečių aktoriaus žūties (per autokatastrofą trasoje „Minskas–Kijevas“ 1979 metų balandžio 11 dieną. – Red.) A.Smirnovas sunkiai susirgo. Po jo mirties paaiškėjo, kad aktorius buvo visiškas varguolis. Karstą teko pirkti susimetus pinigų.

Sergejus Filipovas

Žmonių numylėtinis Sergejus Filipovas, negalėdamas atlaikyti užgriuvusios šlovės, pavirto asketu. 1965 metais aktoriui buvo diagnozuotas smegenų auglys, buvo atlikta operacija, tačiau jis toliau filmavosi. Paskutinės  gyvenimo dienos praėjo vienatvėje ir kenčiant siaubingus skausmus. Visą tą laiką Sergejus  tiesiog badavo, bet ne dėl ligos, o dėl to, kad paprasčiausiai neturėjo pinigų. Jis mirė 1990-aisiais visiškai vienas savo bute. Ten jį aptiko kaimynai. 

Georgijus Vicinas

Įžymus rusų aktorius iki savo gyvenimo pabaigos buvo ištikimas teatrui – jis dirbo net blogai jausdamasis. Iš savo kuklios pensijos G.Vicinas lesino paukščius ir rūpinosi benamiais šunimis, o prabangų butą atidavė dukrai. Už menkus pinigus nupirktą karstą iškiliam artistui nešė našlė su dukra ir kaimynės.

Tamara Nosova

Linksmai ir be galo talentingai Tamarai Nosovai nepavyko susikurti šeimyninės laimės, apie kurią ji visada svajojo. Numojusi ranka į teatrą ir kiną, aktorė visiškai užsisklendė savyje. Senatvę T.Nosova sutiko siaubingame skurde: pinigų mokesčiui už butą trūko, maitintis teko benamių valgyklose.

Izolda Izvickaja

Sovietinio kino gražuolėlė įjunko gerti stipriuosius gėrimus dar dirbdama teatre. Jos draugystė su alkoholiu sustiprėjo po to, kai mirė mylimas vyras Eduardas Bredunas. Leisdama savo nedidelę pensiją degtinei, aktorė maitinosi džiūvėsiais. Taigi, I.Izvickaja mirė chroniškai girtuokliaudama nuo ilgalaikio badavimo.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.