Lietuvos bankas perspėja dėl pasiūlymų investuoti į „Skyway“ projektus

Lietuvos bankas (LB) perspėja apie pastaruoju metu vėl suaktyvėjusios neteisėtos veiklos, kuria siekiama pritraukti investicijų į „SkyWay“ grupės projektus ir siūloma įsigyti šios grupės įmonių akcijų. Investuotojams patariama nesusigundyti įmonės pasiūlymais ir nerizikuoti savo lėšomis.

LB pabrėžia, kad „SkyWay“ grupės įmonių akcijos Lietuvoje platinamos neteisėtai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
LB pabrėžia, kad „SkyWay“ grupės įmonių akcijos Lietuvoje platinamos neteisėtai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 1:09 PM

„Patariame susilaikyti nuo investicijų į „SkyWay“ grupės įmonių akcijas, nes jų platinimas Lietuvoje – nelegalus. Šiuo metu įvairūs asmenys „SkyWay Capital“ administruojamoje interneto svetainėje, socialiniuose tinkluose ir investuotojams skirtų renginių metu siūlo finansuoti „SkyWay“ grupės projektus, įsigyjant bendrovių „Global Transport Investments“ ir „Euroasian Rail Skyway Systems Holding“ išleistų akcijų“ – teigiama LB pranešime.

LB pabrėžia, kad „SkyWay“ grupės įmonių akcijos Lietuvoje platinamos neteisėtai.

„Lietuvos bankas nėra išdavęs nei „Global Transport Investments“, nei „Euroasian Rail Skyway Systems Holding“, nei jų atstovams jokių leidimų viešai siūlyti šių bendrovių vertybinius popierius Lietuvoje ar teikti su tuo susijusias paslaugas. Lietuvos bankas nėra gavęs jokių kitų Europos Sąjungos valstybių priežiūros institucijų sprendimų ar leidimų, suteikiančių teisę šioms įmonėms ir jų atstovams pritraukti investicijas Lietuvoje“, – nurodoma LB pranešime.

Pasak LB, dėl šios priežasties susigundžiusiems tokiais siūlymais yra didžiulė rizika prarasti visas investuotas lėšas. LB teigimu, vertybinių popierių platinimas yra investicinė paslauga, kurią teikti gali tik tam teisę turintys asmenys. Investicinių paslaugų teikimas be reikiamos licencijos – neteisėta veikla, apie kurią Lietuvos bankas visais atvejais informuoja teisėsaugos institucijas

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.