Susipainiojo net pati „Sodra“: nesutaria, kada perves pensiją

Panašu, kad dėl pensijų išnešiojimo kilusio skandalo jau spėjo susipainioti ir pati „Sodra“.

„Sodra“ gyventojams pateikia skirtingą informaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Sodra“ gyventojams pateikia skirtingą informaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Sodra“ gyventojams pateikia skirtingą informaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Sodra“ gyventojams pateikia skirtingą informaciją.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Sodra“ gyventojams pateikia skirtingą informaciją.<br>V.Balkūno nuotr.
„Sodra“ gyventojams pateikia skirtingą informaciją.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 1, 2019, 4:47 PM, atnaujinta Feb 1, 2019, 5:15 PM

Sausį laiku nesulaukęs senatvės pensijos senjoras Leonas (asmuo redakcijai žinomas – red.past.) „Sodroje“ užpildė prašymą, kad pinigai jam būtų pervesti į banko kortelę.

Jis tikėjosi, kad problema bus išspręsta greitai ir neskausmingai, bet klydo.

Netrukus „Sodros“ darbuotojai vyrui pranešė, kad pensija už sausį į senjoro banko sąskaitą įkris tik vasario 21 dieną. Kitaip tariant tada, kada bus mokama už vasarį.

Norėjo kaip greičiau

Prieš šiųmetinį skandalą, kai pensijas gyventojams dar nešiojo Lietuvos paštas, Kaune gyvenantis senjoras išmoką pašto skyriuje pasiimdavo pats.

Sausio 19 dieną, kaip įprasta, nuėjęs į pašto skyrių vyras išgirdo, kad pensijos čia nebegaus. Tada, kaip pasakojo, sausio 25-ąją Leonas „Sodroje“ parašė prašymą, kad pensiją jam pervestų į banko sąskaitą.

Senjoras vylėsi, kad pensija netrukus jo kišenėje. Vyras jau planavo išlaidas, tikėjosi, kad galės nusipirkti reikalingų vaistų bei maisto, todėl jį pribloškė „Sodros“ darbuotojų pareiškimas.

„Jie man pasakė, kad pinigus už sausį į banko kortelę aš gausiu tik po mėnesio – vasario 21-ąją. Tai kaip man reikia gyventi?“, – klausė senjoras.

Dėl datos nesusitaria

Lrytas.lt patikrino informaciją ir paskambino į Kauno „Sodros“ skyrių. Telefonu atsiliepusi darbuotoja patikino, kad situacija, kuomet pensija už sausį į banko sąskaitą gali būti pervesta tik vasarį, yra galima ir tikėtina.

Kiek anksčiau Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos viceministrė Eglė Radišauskienė teigė, kad pensijos senjorams turi būti pristatytos už einamąjį mėnesį, ne vėliau.

Susisiekus su „Sodros“ komunikacijos vadovu Sauliumi Jarmaliu, jis ramino.

„Jei gyventojas pensijos sausį nesulaukė laiku ir pateikė prašymą pinigus pervesti į banko sąskaitą, tai šiomis dienomis jo sausio mėnesio pensija turėtų būti pervesta į banko sąskaitą vienkartiniu mokėjimu, o nuo vasario pensija į banko sąskaitą bus pervedama nustatytu grafiku – nurodytą kiekvieno mėnesio dieną“, – sakė S.Jarmalis.

Vėl aptarnaus Lietuvos paštas

Lrytas.lt primena, kad po to, kuomet kai kurie pensininkai beveik mėnesį laiko nesulaukė senatvės pensijų, ketvirtadienį Lietuvos paštas pranešė perimantis įmonės „Bastaras“ įsipareigojimus.

Pranešime spaudai buvo teigiama, kad naujasis pensijų išnešiotojas senjorams išmokas vėl pristatys į namus Vilniuje bei Kaune.

Pasak Lietuvos pašto, vėluojančias pensijas senjorams planuojama pristatyti dar šią savaitę, o jeigu nepavyktų gyventojo rasti namuose – kitos savaitės pradžioje.

„Prašome visų Vilniaus ir Kauno senjorų, kurie negavo pensijų, pasistengti artimiausiomis dienomis būti namuose, kad laiškininkai galėtų jiems įteikti ilgai lauktas išmokas“, – teigė Lietuvos pašto Tinklo direktorius Jonas Sadauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.