Tas pats lagaminas, o kaina skiriasi kelis kartus: „Lietuvos verslininkai sukčiauja“

„Norėjau pasidalinti, kaip Lietuvos verslininkai sukčiauja keldami kainas“, - lrytas.lt redakcijai pasakojo skaitytojas Darius. Norėjęs kuo pigiau nusipirkti lagaminą, vyras susigundė nuolaida ir vos neapsigavo. 

 Turguje toks pats lagaminas be nuolaidos kainavo 10 eurų pigiau, nei internetinėje parduotuvėje. <br> Skaitytojo nuotr. 
 Turguje toks pats lagaminas be nuolaidos kainavo 10 eurų pigiau, nei internetinėje parduotuvėje. <br> Skaitytojo nuotr. 
euras, pinigai, piniginė, eurai, skurdas, mokėjimas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
euras, pinigai, piniginė, eurai, skurdas, mokėjimas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-20 22:34, atnaujinta 2018-02-21 11:05

Pasirodo, kartais net didžiulė akcija nereiškia, kad atpiginta prekė – tikrai tokia pigi. 

Susigundė akcija

Dariui prireikė lagamino. Patikusią prekę vyras rado internetinėje parduotuvėje „Pigu.lt“ ir nudžiugo – lagaminui dar ir taikoma didelė nuolaida. 

„Portale nurodyta lagamino kaina iki nuolaidos siekė 50,99 Eur., o pritaikius 37 proc. nuolaidą jį buvo galima nusipirkti už 31,99 Eur.“, - pasakojo Darius. 

Susigundęs tokia nuolaida vyras iš karto užsisakė lagaminą.

Tą pačią dieną visiškai netikėtai Darius apsilankė Kalvarijų turguje: „Pagalvojau, kad pažiūrėsiu, kiek čia kainuoja lagaminai. Sakiau sau, kad tikrai nebus pigiau negu internetinėje parduotuvėje“. 

Vis dėlto, vyrui teko nustebti – Darius turguje rado lygiai tokį patį lagaminą, bet už jį prekeivė prašė tik 22 eurų. „Ta pati firma, ta pati emblema ir dizainas, o kaina 10 eurų mažesnė nei „Pigu.lt“ su akcija“, - pasakojo vyras. 

Darius dar spėjo atšaukti savo užsakymą iš internetinės parduotuvės ir lagaminą nusipirko turguje. 
„Apmaudu, kad Lietuvos verslininkai yra tokie gobšūs ir tarnauja pinigui. Tai va tokia nuolaidų suteikimo praktika - pakelti kainą iki kosmoso, paskui ją nuleisti ir vis tiek dešimčia eurų apgauti pirkėją“, - piktinosi vyras. 

Tai ne sukčiavimas

„Apgailestaujame, jei mūsų klientas jaučiasi nusivylęs, tačiau noriu patikinti, jog sukčiavimo čia tikrai nėra“, - susisiekus su „Pigu.lt“ komentavo bendrovės Komunikacijos projektų vadovė Indrė Beganskaitė. 

Ji teigė, kad parduotuvė bendradarbiauja su oficialiais tiekėjais ir visada stengiasi pasiūlyti geriausią kainą. Pasakyti, kodėl tokia pati prekė kitur kainuoja kelis kartus mažiau – sudėtinga. 

„Komentuoti Kalvarijų turgaus kainodaros negalime, nes nežinome nei kas tiekia lagaminus, nei kas juos gamina, ar perkantysis žmogus gauna kasos kvitą, garantiją“, - sakė I.Beganskaitė. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.