A. Lukašenka sutiko su V. Putino pasiūlymu: „Tegul būna rublis“

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pasakė sutinkantis, kad Rusijoje ir Baltarusijoje būtų viena valiuta – rublis.

 Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka ir Rusijos vadovas V.Putinas sutarė, kad jų šalyse galėtų būti bendra valiuta. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr. 
 Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka ir Rusijos vadovas V.Putinas sutarė, kad jų šalyse galėtų būti bendra valiuta. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 11:20 AM, atnaujinta Mar 1, 2019, 1:31 PM

Kaip skelbia „Interfax“, Baltarusijos lyderis papasakojo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasiūlė jam įvesti būtent rublį.

„Aš jam ir sakau: tai žinoma, kad rublis. Ir jūs turite rublį, ir mes turime rublį. Kam mums taleris? Esmė ne tai. Tai bus ne rusiškas ar baltarusiškas rublis. Tai būtų mūsų bendras rublis, jei jis bus“, – kalbėjo Baltarusijos vadovas.

Jis pridūrė, kad svarbus ir vietos, kur būtų įkurtas emisijų centras, klausimas. A.Lukašenka sutinka, kad jis būtų įkurtas Sankt Peterburge Rusijoje.

„Tegul būna Sankt Peterburgas. Tai Rusijos prezidento gimtinė, tai mano mėgstamas miestas Leningradas, o dabar Peterburgas“, – kalbėjo Baltarusijos prezidentas.

1 baltarusiško rublio kursas - 0,4 euro, o 1 Rusijos rublio kursas - 0,013 euro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.