Padėtas pagrindas naujai Registrų centro kainodarai

Registrų centro paslaugų kainodara perorientuojama į šių laikų vartotojų poreikius. Nauja įkainių nustatymo metodika leis klientams pasiūlyti lankstesnius paslaugų įkainius, teigia Registrų centras.

Registrų centras.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Registrų centras.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2019, 3:50 PM, atnaujinta Mar 20, 2019, 4:06 PM

Pagrindą šiems pokyčiams padėjo Vyriausybė, patvirtinusi naują Atlyginimo už registro objektų registravimą, dokumentų teikimą dydžių apskaičiavimo ir atlyginimo už registro objekto registravimą, registro duomenų, registro informacijos, registrui pateiktų dokumentų ar jų kopijų, valstybės informacinių sistemų duomenų teikimą mokėjimo tvarkos aprašą.

„Patvirtinus naują įkainių nustatymo metodiką, ketiname skelbti konkursą nepriklausomam auditoriui atsirinkti, kuris įvertins, ar siūlomi nustatyti įkainiai yra pagrįsti patiriamomis sąnaudomis. Tikimės, kad visos reikalingos procedūros bus atliktos ir naujoji paslaugų kainodara įsigalios šių metų viduryje", - pranešime spaudai cituojamas Registrų centro generalinis direktorius Saulius Urbanavičius.

Naujoji duomenų perdavimo kainodara bus orientuota į duomenų teikimo būdus (popierinį, elektroninį, duomenų perdavimą iš sistemos į sistemą), pagal tai bus nustatyti atitinkami šių paslaugų įkainiai. Taip pat siekiama sumažinti teikiamų duomenų kainą, ypač duomenis perduodant skaitmeniniu būdu.

Svarbus pokytis, numatytas patvirtintame tvarkos apraše, yra susijęs ir su registravimo paslaugomis. Nuo šiol registruojant nekilnojamojo turto objektą paslaugos kaina nebebus siejama su objekto verte. Tokiu būdu bus suvienodinti įkainiai už panašių objektų registravimą.

Registrų centro kainodaroje šiuo metu yra apie 400 skirtingų paslaugų įkainių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.