V. Sinkevičius apie S. Jakeliūno veiksmus dėl „Revolut": jis kelia pagrįstus klausimus

Ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius sako, kad Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas Stasys Jakeliūnas dėl Jungtinės Karalystės startuolio „Revolut" kelia pagrįstus klausimus.

Anot ministro, S. Jakeliūno veiksmai nekelia nepasitikėjimo šalies investicine aplinka. <br>T.Bauro nuotr.
Anot ministro, S. Jakeliūno veiksmai nekelia nepasitikėjimo šalies investicine aplinka. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 10:57 AM

„S. Jakeliūnas kelia pagrįstus klausimus. Ta diskusija eskaluojama labiau nei turėtų būti. Manau, kai klausimai bus atsakyti, mes judėsime toliau, nes, bendrai kalbant, S. Jakeliūnas nepasisako prieš fintech kaip valstybės kryptį, tačiau turi, sakykime, klausimų dėl pačios „Revolut" veiklos, kaip gavusio (specializuoto. - ELTA) banko licenciją", - žurnalistams pirmadienį sakė V. Sinkevičius.

Anot ministro, S. Jakeliūno veiksmai nekelia nepasitikėjimo šalies investicine aplinka.

„S. Jakeliūno veiksmai nekelia nepasitikėjimo Lietuvos investicine aplinkai. S. Jakeliūnas, pirmiausia kaip Lietuvos pilietis, kaip Seimo narys, turi teisę kelti pagrįstus klausimus. Jeigu kalbėtume konkrečiai apie „Revolut", jie kreipėsi dėl papildomo tikrinimo, ir visi klausimai bus atsakyti.

(...) Finansų rinkos, jų reguliavimas yra labai jautrus. Prieš 10 metų matėme didelę finansų rinkų griūtį, kuri labai brangiai kainavo ir mūsų šalies ekonomikai. Atsigavimo ir augimo kai kuriose srityse mes iki šiol nematome tokio, kokį turėjome 2007 metais", - kalbėjo V. Sinkevičius.

ELTA primena, kad Europos centrinis bankas Lietuvos banko teikimu pernai gruodį išdavė „Revolut” specializuoto banko licenciją. „Revolut” Lietuvoje planuoja teikti indėlių ir paskolų paslaugas.

Tačiau „Revolut” iš užsienio žiniasklaidos anksčiau sulaukė kritikos dėl to, kad esą buvo išjungęs apsaugos mechanizmus, ir dėl to esą nebuvo suvaldyta keli tūkstančiai įtartinų pervedimų. „Revolut” aiškino, kad sistemų keitimai iš tiesų tebuvo papildomai diegiamos saugumo sistemos prie veikiančių, kurių darbas dėl to nenutrūko.

S. Jakeliūnas anksčiau yra kreipęsis į valstybės tarnybas dėl galimų „Revolut" ryšių su Rusija. Lietuvos bankas tuo metu teigė, kad S. Jakeliūno minima informacija buvo žinoma, potencialus investuotojas ilgai vertintas kompetentingų institucijų ir įvertintas kaip patikimas.

Seimas po pateikimo praeitą savaitę pritarė S. Jakeliūno pasiūlytam nutarimo projektui dėl kreipimosi į Vyriausybės komisiją, kuri dar kartą įvertintų startuolio atitikimą nacionalinio saugumo interesams. Į komisiją trečiadienį kreipėsi ir „Revolut”, apie tai jie pranešė informavę ir S. Jakeliūną.

Kornelija Mykolaitytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti