Gyventojams, įsirengusiems saulės ar vėjo elektrines bei norintiems pakeisti seną biokuro katilą, – išmokos

Gyventojai, kurie yra įsirengę atsinaujinančius energijos išteklius naudojančius įrenginius – saulės ar vėjo elektrines, šilumos siurblius, bei norintieji pakeisti seną biokuro katilą ar statyti iki 10 kilovatų (kw) galingumo elektrines, galės gauti kompensacines išmokas, pranešė Aplinkos ministerija.

Gyventojai, kurie yra įsirengę atsinaujinančius energijos išteklius naudojančius įrenginius, galės gauti kompensaciją. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gyventojai, kurie yra įsirengę atsinaujinančius energijos išteklius naudojančius įrenginius, galės gauti kompensaciją. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2019, 1:24 PM, atnaujinta May 13, 2019, 1:25 PM

Tai bus galima padaryti iki birželio 10 dienos užpildžius registracijos formas, kurias reikės pateikti Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA).

Priėmus visas registracijos formas, per mėnesį jos bus įvertintos ir liepos viduryje gyventojai bus informuoti, ar jiems skirtas finansavimas.

Gavę teigiamą atsakymą, jau įsirengusieji įrenginius turės pateikti prašymus išlaidoms kompensuoti, o dar neįsirengusieji turės ne vėliau kaip iki kitų metų kovo 10 dienos pasikeisti katilą ar įsirengti saulės elektrinę ir pateikti APVA prašymus išlaidoms kompensuoti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.