Ką daryti, kad po liepos 1-osios neaplankytų Mokesčių inspekcija?

Mokesčių mokėtojai, iki mėnesio pabaigos savanoriškai pasinaudoję vienintele galimybe deklaruoti ir sumokėti pamirštus mokesčius be jokių baudų ir delspinigių, sumažina savo šansus sulaukti VMI dėmesio, net ir tais atvejais, kai iš mokesčių administratoriaus buvo gauti pranešimai dėl PVM atotrūkio ar rizikos profilio.

Deklaravus pamirštus mokesčius, pagerėję mokestiniai rodikliai gali sumažinti mokesčių mokėtojo PVM atotrūkį.
Deklaravus pamirštus mokesčius, pagerėję mokestiniai rodikliai gali sumažinti mokesčių mokėtojo PVM atotrūkį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-27 13:56, atnaujinta 2019-06-27 14:07

Pasitikslinus ar deklaravus papildomus pamirštus mokesčius, pagerėję mokestiniai rodikliai gali sumažinti mokesčių mokėtojo PVM atotrūkį, o pagerėję veiklos rodikliai mažina tikimybę patekti į VMI kontrolės akiratį.

Mokesčių mokėtojams, gavusiems laišką (1,3 tūkst.) apie jų rizikingumą arba fiksuojamą PVM atotrūkį (4,2 tūkst.), VMI siūlo pasinaudoti vienintele galimybe ir iki liepos 1 d. patikslinti ar pateikti 2014–2018 m. mokesčių deklaracijas. Papildomai deklaruotus mokesčius be jokių baudų ar delspinigių reikia sumokėti per 20 dienų, o jei toks laikas yra per trumpas – kreiptis į VMI ir sudaryti periodinių mokėjimų grafiką iki 2 metų be jokių palūkanų.

Plačiau sužinoti apie tai, kaip ir kodėl verta pasinaudoti vienintele galimybe sumokėti praeityje pamirštus mokesčius, galima VMI interneto svetainėje adresu www.vmi.lt/cms/tavienintele1 ir www.kiek.lt, atsakymus į susijusius klausimus teikia konsultantai telefonu 1882, pasirinkus 5 mygtuką „vienintelė galimybė atsiskleisti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.