Gavus tokią sąskaitą ir apalpti galima – pavalgę restorane kreipėsi į policiją

Italijos sostinės Romos turistų gausiai lankomoje vietoje įsikūrusį restoraną „Antico Caffè di Marte“ kurį laiką svečiai, tikėtina, lenks dideliu lanku. Prie Šventojo Angelo pilies įsikūrusi maitinimo įstaiga sulaukė pasipiktinimų bangos po to, kai dvi japonų turistės paviešino restorane gauto kvito nuotrauką.

 Jūrų gėrybės Romoje viešėjusiems turistams atsiėjo neįtikėtinas sumas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Jūrų gėrybės Romoje viešėjusiems turistams atsiėjo neįtikėtinas sumas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Jūrų gėrybės Romoje viešėjusiems turistams atsiėjo neįtikėtinas sumas.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Jūrų gėrybės Romoje viešėjusiems turistams atsiėjo neįtikėtinas sumas.<br> Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 6:36 PM

Joje matyti, kad už dvi lėkštes spagečių, žuvį ir vandenį japonės sumokėjo 430 eurų: 349,5 euro už maistą ir dar 80 eurų – arbatpinigiams.

Po to, kai nuotrauka ėmė plisti feisbuke, atsirado ir daugiau „Antico Caffè di Marte“ apiplėštais pasijutusių žmonių.

Iš Vietnamo kilusi, tačiau Vokietijoje gyvenanti Minh Ngoc Bui – viena iš kelių žmonių, kelionių patarimų platformoje „Tripadvisor“ palikusiųjų atsiliepimą apie viešnagę restorane.

Rugpjūčio pabaigoje moteris su trimis bičiuliais valgė minėtoje vietoje, kai padavėja pasiūlė užsisakyti jūros gėrybių – įvairios žuvies. Jos kaina – 6,5 euro už 100 gramų.

„Užsisakėme, nes 6,5 euro už rekomenduotą patiekalą neatrodo daug. Tačiau mums atnešė vieną lėkštę, kurioje buvo du kilogramai jūrų gėrybių, – cnn.com pasakojo Minh Ngoc Bui. – Nustebome, kad 100 gramų bus tiek daug. Tačiau tai buvo mūsų paskutinė diena Italijoje, todėl nesipriešinome. Sutikau sumokėti apie 130-150 eurų už šį žuvies patiekalą“.

Tačiau kai vienas moters bičiulių paprašė atnešti sąskaitą, jo buvo paprašyta atsiskaityti už 4,8 kilogramo žuvies. Kvite buvo išmušta 315 eurų. Dar po 40 eurų nurodyta sumokėti už aptarnavimą ir arbatpinigiams. Tad iš viso – 476,4 euro.

„Jis pasiskundė, kad suma negali būti tokia didelė ir jis nesutinkantis tiek mokėti už aptarnavimą bei arbatpinigius, juolab apie tai nebuvo nurodyta meniu. Tačiau bičiuliui buvo pasakyta, kad tokios restorano taisyklės, o ir suvalgyta iš tiesų tiek daug. Galiausiai teko sumokėti“, – pasakojo moteris.

Kai Minh Ngoc Bui sužinojo apie kosminę sąskaitą, paragino draugą grįžti į restoraną ir pasiskųsti. „Paprašiau mus aptarnavusio asmens ant lėkštės padėti 4,8 kilogramo įvairios žuvies – esu tikra, kad tai neįmanoma. Mūsų atsiprašė, kad to negali padaryti, nes neturi laiko“, – prisiminė Minh Ngoc Bui.

Kompanija restoraną bandė skųsti policijai, tačiau pareigūnai jiems paaiškino, kad teisybės reikėjo ieškoti iki apmokant sąskaitą.

„Antico Caffè di Marte“ į kritiką atsakė nedaugžodžiaudami. Kaip restoranas paaiškino Italijos laikraščiui „Il Messaggero“, jų meniu – aiškus.

„Viskas detaliai nurodyta. Tik pažiūrėkite į kainas: daugiausia 16 eurų už porciją spagečių su jūros gėrybėmis, – sakė naujausią incidentą komentuodamas maitinimo įstaigos savininkas Giacomo Jinas. – Japonės užsisakė ne tik spagečių, bet ir žuvies. Mūsų žuvis – šviežia: klientas ją išsirenka prie prekystalio, mes pasveriame ir gaminame“.

Aiškindamasis dėl arbatpinigių G.Jinas tikino, kad tai – savanoriškas mokestis, kuris svyruoja tarp 10-20 proc. nuo visos sąskaitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.