ES kreipėsi į „Facebook“ dėl informacijos apie su kriptovaliuta „Libra“ susijusias rizikas

Europos Sąjunga (ES) pageidauja gauti iš amerikiečių technologijų bendrovės „Facebook“ informacijos apie finansines rizikas, susijusias su planuojamos kriptovaliutos „Libra“ projektu.

 Europos Komisija kreipėsi į „Facebook“ ir bendrovės įsteigtą asociaciją „Libra“ ir paprašė atsakyti į įvairius klausimus, susijusius su finansiniu stabilumu, pinigų plovimu ir duomenų saugumo rizika.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
 Europos Komisija kreipėsi į „Facebook“ ir bendrovės įsteigtą asociaciją „Libra“ ir paprašė atsakyti į įvairius klausimus, susijusius su finansiniu stabilumu, pinigų plovimu ir duomenų saugumo rizika.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2019, 4:15 PM

Europos Komisija kreipėsi į „Facebook“ ir bendrovės įsteigtą asociaciją „Libra“ ir paprašė atsakyti į įvairius klausimus, susijusius su finansiniu stabilumu, pinigų plovimu ir duomenų saugumo rizika, skelbia verslo leidinys „The Financial Times“.

Už finansines paslaugas atsakingas Europos Komisijos narys Valdis Dombrovskis siekia nustatyti panašių į „Libra“ projektų ES reguliavimo standartus ir nuspręsti, ar bloko teritorijoje galima leisti naudoti „Facebook“ kriptovaliutą.

Pastaruoju metu Jungtinių Valstijų bendrovė susiduria su didėjančiu spaudimu iš pareigūnų, siekiančių, kad bendrovė paaiškintų reguliavimo institucijoms, kaip ji planuoja išleisti kriptovaliutą, kuria galėtų naudotis 2,4 milijardo „Facebook“ vartotojų, pusės.

Praėjusį mėnesį bendrovė atsakė į 26-ių centrinių bankų atstovų klausimus pirmajame didelės apimties „Facebook“ susitikime su reguliavimo institucijomis.

Iki šiol reikšmingiausias smūgis kriptovaliutos „Libra“ projektui buvo „PayPal“, vienos iš projekto įkūrėjų, sprendimas pasitraukti iš projekto.

Pasak vieno „The Financial Times“ šaltinio, „PayPal“ vadovai mano, jog „Facebook“ nepakankamai stengiasi išsklaidyti reguliuotojų susirūpinimą, ypač susijusį su pinigų plovimu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.