5 sėkmingo apsipirkimo patarimai nuolaidų dienų metu

Lapkritį prekybos centruose įprastai praūžia didžioji nuolaidų karštinė, trunkanti vos kelias dienas. Ką daryti, kad po apsilankymo prekybos centre nesijaustumėt lyg alkanas apsipirkęs maisto prekių parduotuvėje – visko daug, bet svarbiausių dalykų nėra. Pateikiame penkis patarimus, padėsiančius „nepamesti galvos“.

 Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ valdančios bendrovės UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.
 Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ valdančios bendrovės UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.
 5 sėkmingo apsipirkimo patarimai nuolaidų dienų metu
 5 sėkmingo apsipirkimo patarimai nuolaidų dienų metu
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-11-15 12:10

Patarimas Nr. 1 – sudarykite prioritetų sąrašą

Atsidūrus prekybos centre nuolaidų dienų metu išties lengva „pamesti galvą“ – tiek daug daiktų, apie kuriuos svajojote, bet nedrįsote pirkti dėl aukštos kainos, gerokai mažesnėmis kainomis.

„Man pačiai nuolaidų dienų metu norisi griebti viską iš eilės ir dėti į pirkinių krepšelį, tad suprantu, jog išlikti racionaliam – ganėtinai sudėtinga. Todėl rekomenduočiau susidaryti prioritetų sąrašą ir apsiperkant laikytis jo“, – sako prekybos ir laisvalaikio centrą „Mega“ valdančios bendrovės UAB „Baltic RED“ rinkodaros direktorė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Pirmoje eilėje šiame sąraše turėtų būti brangūs, ilgai planuoti pirkiniai. „Natūralu, kad kuo brangesnis daiktas, tuo daugiau sutaupysite jį pirkdami su nuolaida. Tad mano sąrašo pirmoje eilutėje atsirastų elektronika, buitinė technika namams. Tai retai kada būna spontaninis pirkinys, tad verta net specialiai laukti nuolaidų“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Taip pat aukštose sąrašo pozicijose gali atsidurti baldai, čiužiniai, kiti brangūs pirkiniai. Po pirkinių namams, sąraše turėtų atsirasti brangiausi pirkiniai sau – paltai, avalynė, gal laikas keisti telefoną ar kompiuterį.

„Susirašius tai, ką būtina įsigyti, galime pereiti prie prabangos daiktų, apie kuriuos seniai svajojome, bet dėl aukštesnė kainos pirkimą vis atidėliojome – laikrodžiai, juvelyrika, kiti nebūtini, bet itin malonūs pirkiniai“, – sako I. Goštautaitė-Gedutė.

Patarimas Nr. 2 – atlikite žvalgybą

Nuolaidų dienų metu prekybos centruose būna gerokai daugiau žmonių, nei įprastą savaitgalį, tad gali tekti palaukti konsultanto dėmesio.

Jei planuojate rimtesnį pirkinį, kuriam pageidautina konsultanto pagalba, tarkime išsirinkti norimą televizorių su tam tikromis funkcijomis, rekomenduotina žvalgybinį darbą atlikti iš anksto.

Taip pat iš anksto galima pasimatuoti drabužius, kad atvykus nuolaidų dienų metu jau žinotumėte savo dydį, susiderintumėte atskirus aprangos elementus ir taip spėtumėte įsigyti visus planuotus ir iš anksto „sumedžiotus“ laimikius.

Patarimas Nr. 3 – pirkimą pradėkite namuose

„Peržiūrėkite drabužių spintą ir įvertinkite, ko jums tikrai reikia. Žieminiai drabužiai tikrai nėra patys pigiausi ir labai nemalonu tik iškritus pirmąjam sniegui pamatyti, kad tavo žieminiai batai jau nėra tinkami avėti, bet buvai apie tai pamiršęs“, – pasakoja PLC „Mega“ rinkodaros vadovė.

Susidarius būtinų prekių sąrašą – apsipirkti bus paprasčiau. Pirmiausia, įsigysite tai, kas svarbiausia, o po to galėsite pasilepinti ir pirkiniais „negalėjau nepirkti už tokią kainą“.

Patarimas Nr. 4 – taupykite įsigydami kasdienes prekes

Nemenkas sumas galima sutaupyti ne tik perkant brangius daiktus. „Jei paskaičiuotumėte, kiek išleidžiate kasdieniams dalykams – buitinei chemijai, higienos prekėms, kitoms kasdien buityje naudojamoms, regis, smulkmenoms, pamatysite, kad susidaro solidi suma. Nusipirkę ilgai galiojančių kasdien naudojamų daiktų su gera nuolaida ilgam laikui, sutaupysite nemenką sumą, už kurią, per tas pačias nuolaidų dienas galite sau padovanoti mielą, bet dėl kainos atidėliotą pirkinį“, – pataria I. Goštautaitė-Gedutė.

Patarimas Nr. 5 – Kalėdinių dovanų sąrašas

Nemažai žmonių nuolaidų dienų metu pasinaudoja galimybe įsigyti dovanas artėjančioms Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms. Išties tai gera idėja, nes parduotuvės dar ne tokios sausakimšos, kaip būna paskutinėmis prieššventinėmis dienomis, o populiariausių dovanų asortimentas vis dar lentynose.

„Šiuo atveju, taip pat patarčiau pirma susidaryti draugų ir artimųjų, kuriems ketinate pirkti dovanas, sąrašą bei pagalvoti, kuo kuris iš jų apsidžiaugs. Priešingu atveju, namuose išsidėliojus pirkinius gali paaiškėti, kad dovanų nupirkote gerokai mažiau nei reikia ir ką nors, kas svajoja apie konkrečią dovaną, pamiršote“, – pataria I. Goštautaitė-Gedutė.

Išbandyti visus patarimus I. Goštautaitė-Gedutė kviečia apsilankius prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“, kur š. m. lapkričio 15-16 d. vyks nuolaidų dienos „Išlik ramus – nuolaidos „Megoje“ bus!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.