G. Nausėda sako, kad sprendimą dėl biudžeto veto priims „pamatęs visą jo kompleksą“

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad sprendimą, ar atmesti biudžetą, priims tik pamatęs „visą kompleksą“.

„Noriu pamatyti visą biudžeto įstatymo projekto kompleksą ir tik tada daryti vertinimą, ar tai žingsnis į priekį, ar ne“, – antradienį Utenoje žurnalistams sakė G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
„Noriu pamatyti visą biudžeto įstatymo projekto kompleksą ir tik tada daryti vertinimą, ar tai žingsnis į priekį, ar ne“, – antradienį Utenoje žurnalistams sakė G. Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kornelija Mykolaitytė

2019-12-10 12:24

„Noriu pamatyti visą biudžeto įstatymo projekto kompleksą ir tik tada daryti vertinimą, ar tai žingsnis į priekį, ar ne“, – antradienį Utenoje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas sakė, kad biudžeto svarstymas rodo, jog yra „labai daug stichinių dalykų“.

„Šio biudžeto įstatymo projekto svarstymas parodė, kad yra labai daug stichinių dalykų svarstymo metu, ir tai mums suteikia pagrindą inicijuoti tam tikrą naujų taisyklių nustatymą, kuris numatytų, kad nauji mokesčiai atsirastų su tam tikru pakankamai dideliu įspėjamuoju laikotarpiu, nes dabar viskas baigiasi kaip įprasta – vos ne paskutinėmis dienomis, kartu su biudžeto įstatymu įvedinėjami nauji mokesčiai“, – sakė G. Nausėda.

Pasak prezidento, tarifų pokyčiai gali įsigalioti nuo sausio 1 dienos, tačiau naujiems mokesčiams turi būti suteiktas ilgesnis įsigaliojimo laikas.

„Tarifų didinimas gali būti ir svarstomas su mažesniu kontrolės ar parengimo laikotarpiu, tačiau visiškai naujų mokesčių įvedinėjimas – tokių, kurie nėra gerai ekspertiškai įvertinti, kitų šalių patirtis neduoda vienareikšmiškų atsakymų, turi būti įvedinėjami gerokai atsargiau ir tikrai ne šitaip chaotiškai“, – sakė prezidentas.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.