Supuvusį pirkinį į parduotuvę atnešusi moteris išėjo pakilusiu kraujospūdžiu

Grįžusi pas pardavėjas su supuvusiais begonijų gumbais, ko tiktai panevėžietė neišgirdo! Kad svogūnėlius pati sušaldė pliusinėje temperatūroje, nes pas juos dėžėse – visi sveiki. Vėliau jau ir vadovai išvedžiojo, kad močiutė gumbus aiškiai pamerkė į vandenį ir per naktį pati supūdė. Pirkėja nebežino, juoktis ar verkti prisiklausius tokių kalbų.

  „Net jei būčiau merkusi, argi per naktį būtų supuvę?“ – stebėjosi moteris.<br> Lrytas.lt fotomontažas
  „Net jei būčiau merkusi, argi per naktį būtų supuvę?“ – stebėjosi moteris.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 „Net jei būčiau merkusi, argi per naktį būtų supuvę?“ – stebėjosi moteris.<br>A.Švelnos nuotr.
 „Net jei būčiau merkusi, argi per naktį būtų supuvę?“ – stebėjosi moteris.<br>A.Švelnos nuotr.
 „Net jei būčiau merkusi, argi per naktį būtų supuvę?“ – stebėjosi moteris.<br> A.Švelnos nuotr.
 „Net jei būčiau merkusi, argi per naktį būtų supuvę?“ – stebėjosi moteris.<br> A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Rušėnienė, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Feb 12, 2020, 6:43 AM, atnaujinta Feb 12, 2020, 8:10 AM

Du iš trijų papuvę

„Apmaudu, kad su senu žmogumi taip elgiasi. Negaila man tų dviejų eurų, dovanoju, bet kam taip skaudinti? Išėjau su šoktelėjusiu kraujospūdžiu“, – guodėsi į „Panevėžio krašto“ redakciją užsukusi panevėžietė Danutė Jovaišienė.

Moteris papasakojo, kad Nemuno gatvėje įsikūrusioje „Ginauros“ bendrovės sodininkų parduotuvėje pirko visokių sėklų. Gėles labai mylinti ir sode daugybę jų auginanti D.Jovaišienė paprašiusi pardavėjos trijų begonijų svogūnėlių. Ši į maišelį ir įdėjusi.

D.Jovaišienė pasakojo, kad grįžusi namo padėjo svogūnėlius ant palangės.

Kitą dieną atvažiavusiems vaikams pasidžiaugė, kad jau rengiasi pavasariui, nusipirko svogūnėlių.

Bet šie pažiūrėję labai nusistebėjo, kad du gumbai iš trijų šlapiuoja. Moteris, atidžiau pasižiūrėjusi, įsitikino, kad sodinti jie tikrai netinkami, papuvę.

Apkaltino, kad pati sušaldė

D.Jovaišienė vėl išsiruošė į parduotuvę. Tikėjosi, kad pardavėjos negerus svogūnėlius pakeis sveikais. Nusinešė ir čekį. Ten pat perlaužė svogūnėlius ir parodė, kad jie – supuvę.

„Bet pardavėja ėmė mėtyti dėžes su svogūnėliais ir šaukti: „Pažiūrėkite, visi sveiki!“ Po to sako, atseit aš pati kalta, padėjau į balkoną ir sušaldžiau“, – stebėjosi D.Jovaišienė.

Kaip sušaldyti svogūnėlius, kai už lango pliusinė temperatūra? Nebent nakčiai gal buvo išvykusi ten, kur šalta, į Antarktidą, ir kartu vežėsi svogūnėlius?

Korespondentei taip pajuokavus, moteris sakė, jog irgi pardavėjas bandė tikinti, kad šalčių dar taigi nebuvo! Bet jos neklausiusios.

„Gal man, senam žmogui, specialiai įmetė supuvusius? Manė, kad neatskirsiu? Bet aš daugelį metų auginu gėles, taip pat ir begonijas, ir suprantu, kuris svogūnėlis geras, kuris supuvęs. Tik pirkdama pasitikėjau, nepatikrinau“, – apmaudo neslėpė D.Jovaišienė.

Pardavėjos nesiūliusios nei pakeisti svogūnėlių, nei grąžinti pinigų. Apie atsiprašymą ir kalbos nebuvę. Panevėžietė dar palūkuriavo, kol pardavėjos atsiskaitė su kitais pirkėjais, pasakė, kad kreipsis į redakciją, bet nesulaukė jokio dėmesio.

„Manot, lengva vaikščioti skaudamomis kojomis? Bet baisiai apmaudu pasidarė, kad taip įžūliai elgiasi su senais žmonėmis“, – kalbėjo moteris.

Pardavėjoms kokybė neįdomu

Korespondentė paskambino internete nurodytu „Ginauros“ bendrovės vadovo Gintauto Daunio telefono numeriu.

Jis pripažino, kad pardavėjos negali įžūliai elgtis su pirkėjais. Bet pridūrė, kad nepatenkinta pirkėja turėjusi ne aiškintis su pardavėja, o pareikalauti pakviesti parduotuvės direktorių ar pavaduotoją.

Nustebus, argi tai pirkėjo, ne pardavėjų pareiga, G.Daunys sakė, kad pardavėjoms neįdomu, kokios kokybės prekės. Jos tik prekiaujančios, bet neatsakančios už kokybę.

„Net keista, visko su gumbais būna, bet kažkaip pavyksta išsiaiškinti. Redakcijoje irgi galima daug ko pripasakoti“, – bandė kaltę moteriai permesti G.Daunys.

Per naktį pamerkti supūtų?

Po kurio laiko paskambino sodininkų parduotuvės vadovu prisistatęs Rustamas Nekrošius.

Jis tikino, kad kasdien būna po šimtą visokių atvejų, gal pasitaikiusi pardavėja nekompetentinga, o gal pirkėja buvusi blogos nuotaikos. Bet prieš Mėnulio užtemimą daug ko esą nutinka.

Esą jei gumbas minkštas, tai ir neimk jo. O jei paėmė, vadinasi, buvo sveikas.

„Kad sušaldė svogūnėlius – tai visiška pušis“, – pripažino R.Nekrošius, kad pardavėja niekus paistė.

Po kurio laiko vėl paskambinęs korespondentei vadovas pranešė, kad patikrino visus svogūnėlius. Tarp 400 nebuvę nė vieno blogo.

Ir čia pat pademonstravo ekstrasenso sugebėjimus, papasakojo, kaip, jo tvirtu įsitikinimu, viskas vyko.

„Močiutė svogūnėlių nusipirko, įmerkė į vandenį, kad sudygtų. Senam žmogui taip pasišvietė... Ir gumbai supuvo. Mes teisūs šimtu procentų. Arba sumaišė su senais. Iš kur ji žino, kad tiedu supuvę – pas mus pirkti?“ – išvedžiojo R.Nekrošius.

Pardavėjos su pirkėjais elgiasi, anot jo, „žiauriai gerai“.

Vėl skambinome pirkėjai. D.Jovaišienė tvirtino, kad svogūnėlių nemerkė į vandenį.

„Net jei būčiau merkusi, argi per naktį būtų supuvę?“ – stebėjosi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.