E. Zingeris siūlo reguliuoti kainas ekstremalių situacijų metu

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Emanuelis Zingeris įregistravo įstatymo projektą dėl kainų ribojimo ekstremalių situacijų metu.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Malvina Baužytė, ELTA

2020-03-03 16:39, atnaujinta 2020-03-03 16:41

Įstatymo projektu siūloma nustatyti, kad, paskelbus valstybės lygio ekstremalią situaciją, Vyriausybė galėtų nustatyti būtiniausių gyventojams maisto produktų, vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių sąrašą ir laikinai reguliuoti jų kainas.

Tikimasi, kad tai užkirs kelią galimiems verslo bandymams pasinaudoti ekstremalia situacija savo interesams – dėl smarkiai išaugusio tam tikrų prekių poreikio ir paklausos dirbtinai didinti jų kainas, siekiant didesnio pelno, teigiama aiškinamajame rašte.

Kaip ELTA jau rašė, premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas pirmadienį tikino, kad ekstremalia situacija dėl plintančio koronaviruso yra piktnaudžiaujama – kelis kartus brangiau parduodamos apsauginės kaukės bei dezinfekcinis skystis.

Premjero patarėjas informavo, kad yra svarstoma apie įstatymo pataisas, kurios užkirstų kelią piktnaudžiauti susidariusia situacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.