Estija daugiau nei metams stabdo įmokas į antrosios pakopos pensijų fondus, Lietuva to nesiims

Smarkiai išaugus valstybės išlaidoms koronaviruso pandemijos sukeltos krizės padariniams švelninti, valstybė 14-ai mėnesių stabdo įmokas į antrosios pakopos pensijų fondus, pranešė Estijos finansų ministras.

Estija 14-ai mėnesių stabdo įmokas į antrosios pakopos pensijų fondus.<br>T.Bauro nuotr.
Estija 14-ai mėnesių stabdo įmokas į antrosios pakopos pensijų fondus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-02 14:08, atnaujinta 2020-04-02 14:42

„4 proc. socialinio mokesčio dydžio įmokos į antrosios pensijų fondus nebus pervedamos nuo šių metų liepos 1-osios iki ateinančių metų rugpjūčio 31 dienos. Dėl kompensacijų bus sprendžiama vėliau“, – sakė Martinas Helmė.

Jo žodžiais, patys šių fondų dalyviai savo 2 proc. dydžio įmokas galės nutraukti nuo šių metų gruodžio iki 2021-ųjų rugpjūčio pabaigos.

Pasak M. Helmės, įmokos nutraukiamos, nes vyriausybė tikisi, jog parlamento priimtas pensijų reformos įstatymas, ginčus dėl kurio išspręs šalies aukščiausioji teismo institucija, įsigalios nuo 2021 metų rudens.

Kaip portalui lrytas.lt sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovė Eglė Samoškaitė, Lietuvoje panašių priemonių imtis neketinama.

„Pagal pas mus dabar galiojančią tvarką, jei žmogus lieka be darbo, jis šiaip ar taip įmokų nemoka. Taip pat yra galimybė įmokų mokėjimą stabdyti dvylikai mėnesių. Tik svarbu žinoti, jog tuo galima pasinaudoti vieną kartą per visą kaupimo laikotarpį, o dvylika mėnesių įmanoma išskaidyti kad ir po vieną“, – paaiškino E.Samoškaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.