Sumokėjo tūkstančius, o prekių nesulaukė – kantrybės netekę prievaizdai užblokavo svetainę

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) nurodymu blokuojama prieiga prie UAB „Techmada“ internetinės parduotuvės www.zidiniaikatilai.lt. Tokia kraštutinė priemonė bendrovei pritaikyta dėl daugkartinių šiurkščių vartotojų apsaugos reikalavimų pažeidimų.

Nuo 2019 m. rugsėjo 1 d. VVTAT suteikti įgaliojimai blokuoti prieigą prie interneto svetainių, kurios šiurkščiai bei sistemingai pažeidžia vartotojų apsaugos reikalavimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nuo 2019 m. rugsėjo 1 d. VVTAT suteikti įgaliojimai blokuoti prieigą prie interneto svetainių, kurios šiurkščiai bei sistemingai pažeidžia vartotojų apsaugos reikalavimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2020, 12:01 PM

Nuo 2019 m. pradžios VVTAT sulaukė apie 40 vartotojų prašymų dėl internetinėje parduotuvėje www.zidiniaikatilai.lt užsakytos šildymo ar oro kondicionavimo įrangos, kuri vėliau vartotojams nebuvo pristatoma, o kelis šimtus ar net kelis tūkstančius eurų siekiančios sumos vartotojams nebuvo grąžinamos.

Nors bendrovė net keletą kartų VVTAT sprendimu buvo bausta už vartotojams nepristatomas prekes, o 2019 m. lapkričio 19 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu bendrovei uždrausta sudaryti sutartis su vartotojais, vykdant prekybą minėtoje internetinėje parduotuvėje, bendrovė vartotojų teises pažeidžiančios veiklos nenutraukė ir toliau tęsė prekybą.

Atsižvelgdama į piktybiškai bendrovės nevykdomus įsipareigojimus, VVTAT šių metų kovą kreipėsi į bendrovę, ragindama kuo skubiau pašalinti nustatytus pažeidimus, o šių nepašalinus kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą dėl leidimo duoti privalomus nurodymus interneto prieigos paslaugų teikėjams ir skubiai blokuoti prieigą prie nurodytos internetinės parduotuvės, iki kol bus pašalinti minėti pažeidimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.