G. Nausėda: ir gyventojų mokesčiai per krizę turi būti kitokie

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad reikėtų daugiau kalbėti apie mokesčių sistemos vaidmenį kovojant su koronaviruso sukelta krize.

Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2020, 6:51 PM

„Viena iš galimų krypčių – laikinas gyventojų pajamų mokesčio sumažinimas krizės laikotarpiu.

Turime puikią progą pakeisti iš ankstesnės krizės atėjusį neigiamą naratyvą ir įkvėpti gyventojams daugiau tikėjimo ateitimi“, – pranešime sako G. Nausėda.

Trečiadienį prezidentas su Nobelio ekonomikos premijos laureatu Robertu Shilleriu, Lietuvos parlamentinių partijų, Finansų ministerijos ir Lietuvos banko atstovais bei nepriklausomais ekonomikos ir finansų ekspertais dalyvavo apskritojo stalo nuotolinėje diskusijoje, skirtoje fiskaliniam atsakui į koronaviruso krizę aptarti.

Kaip nurodo Prezidentūra, diskusijos metu daugiausia dėmesio buvo skirta galimoms anticiklinėms mokesčių politikos priemonėms, įskaitant galimą laikiną gyventojų pajamų mokesčio sumažinimą, kompensuojant savivaldybių biudžetų praradimus.

Anot pranešimo, pokalbio metu taip pat buvo įvardintos kitos galimos ekonomikos skatinimo priemonės, tokios kaip socialinių ir nedarbo išmokų tobulinimas, pridėtinės vertės mokesčio tam tikroms veikloms ar prekėms mažinimas, socialinio draudimo įmokų dalinis kompensavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.