S. Skvernelis žada, kad pensijos kitąmet augs 7-8 procentais

Valdžiai numatant keisti prieš kelerius metus įtvirtintą pensijų indeksavimo formulę, kad dėl krizės nuo kitų metų nebūtų įšaldytas jų didinimas, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad 2021 metais pensijos turėtų augti 7-8 procentais.

Automatiškai pensijos indeksuojamos nuo 2017 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Automatiškai pensijos indeksuojamos nuo 2017 metų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 7, 2020, 11:27 AM, atnaujinta May 7, 2020, 11:58 AM

„Jei bus šių metų rezultatai kitokie, kadangi apima beveik 7 metų rezultatus, susijusius su darbo užmokesčiu, tai mažėjimas gali būti, bet kol kas apie tai nekalbame“, – sakė S.Skvernelis.

Anot jo, pensijų augimui koronavirusas neturėtų daryti įtakos.

„Yra patvirtinta formulė, viską darome, kad ekonomika nukentėtų kuo mažiau. Tą konstatuoja ir Europos Komisija. Antras ketvirtis bus sunkiausias, po to vėl bus augimas. Tad manau, kad jokių grėsmių nėra“, – sakė S.Skvernelis.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto nariams trečiadienį teigė, kad pensijos kitąmet augs, bet ne tokiu tempu, kaip pastaraisiais metais.

Automatiškai pensijos indeksuojamos nuo 2017 metų – jos priklauso nuo ekonomikos ir darbo užmokesčio fondo augimo. Dabar numatyta, kad pensijos negali būti mažinamos, o krizės laikotarpiu būtų finansuojamos iš rezervo.

Nuo šių metų pradžios pensijos vidutiniškai augo daugiau nei 9 proc., o vien dėl indeksavimo – 8,1 proc. Papildomai 1,83 proc. padidinus bazinės pensijos dydį, kiek sparčiau pensija didėjo turintiems didesnį darbo stažą, pavyzdžiui, su 30 metų stažu ji padidėjo 34 eurais.

Dar 3,5 euro prie pensijos papildomai bus išmokama iki birželio 30-osios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.