Siuntų gabenimo į užsienį laikas gerokai išsitęsė: įvardijo šalis, į kurias siunčiant prireiks daugiausia kantrybės

Nors karantinas švelnėja, pašto ir logistikos paslaugų atstovai sako vis dar susiduriantys su iššūkiais ir dėl to žymiai sulėtėjusiu tarptautinių siuntų judėjimu. Lietuvos paštas irgi nuolat informuoja apie tarptautinių pašto siuntų pristatymo sutrikimus. Perspėjami tie, kurie siunčia ar planuoja siųsti į užsienį – JAV, Jungtinę Karalystę, Italiją, Ispaniją bei Rusiją. Į šias šalis siuntimas yra ilgesnis nei įprastai.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2020-05-20 11:02, atnaujinta 2020-05-20 11:11

„Sumažėjusi transporto pasiūla, ribotos vietos lėktuvuose, atšaukti skrydžiai, griežta sienų kontrolė ir dėl to ribojamas judėjimas žemės transportu, užsienio paštų problemos – trumpesnės darbo valandos ar trumpesnė darbo savaitė, sumažėjęs personalas ir pan. – visa tai priežastys, dėl kurių stoja arba lėtėja pašto procesai visame pasaulyje ir tarptautinės siuntos keliauja gerokai ilgiau“, – sako Lietuvos pašto korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

Ji pastebi, kad artimiausiu metu, ypač labiausiai viruso paveiktose šalyse, kur siuntų srautai ir yra didžiausi, situacija dar tikrai nesikeis, todėl užtikrinti siuntų pristatymo įprastu greičiu kol kas negalima.

Išskirtinė situacija susidarė JAV. Lyginant su pernai balandžiu, siuntos į JAV išaugo beveik 2,5 karto. Paprastai siunta pristatoma per 9 darbo dienas. Balandžio mėnesį siunta vidutiniškai pristatoma per 27 dienas. Šiomis dienomis transportavimo sąlygos dar keitėsi, todėl pristatymo terminas gali išsitęsti ir iki 10 savaičių.

Į Jungtinę Karalystę siuntų kiekis per balandį, Lietuvos pašto duomenimis, išaugo 50 proc. Įprastas siuntų pristatymo terminas – 6 dienos, tačiau karantino laikotarpiu jis išsitęsė dvigubai – iki 12 dienų.

Karantino laikotarpiu siuntos į Italiją išaugo net 40 proc. Dėl itin sunkios situacijos šalyje siuntos pristatymas vietoje įprastų 9 dienų laikotarpio išsitęsė į 22. Tačiau tikimasi, kad artimiausiu metu situacija keisis.

Ispanijoje padėtis gana panaši kaip ir Italijoje – pristatymo terminas iš 8 virto į 20 dienų.

Į Prancūziją, nors siuntų kiekis kilo ne taip žymiai kaip į kitas šalis – 18 proc., bet pristatymo terminas nuo įprastų 7 dienų dabar užtrunka iki 19.

Į Rusiją siuntos paprastai pristatomos per 12 dienų, karantino laikotarpiu – per 22. Situacija Rusijoje nėra aiški, todėl šis terminas taip pat gali ilgėti.

Vokietijoje, Lenkijoje pristatymo terminas keitėsi nežymiai: prisidėjo kelios papildomos dienos – siunta pristatoma maždaug per 9 darbo dienas.

Taip pat Lietuvos paštas perspėja ir dėl į Lietuvą atkeliaujančių siuntų. Daugelis užsienio šalių pašto operatorių susiduria su tomis pačiais čia išvardintais transportavimo ir pašto teikimo paslaugų sutrikimais, todėl galimi ilgesni tranzito laikai ne tik išsiunčiamoms, bet ir gaunamoms į Lietuvą pašto siuntoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.