Daugelis savarankiškai dirbančiųjų Užimtumo tarnybai sėkmingai pateikė paraiškas

Daugelis savarankiškai dirbančiųjų ir ekonominės veiklos rūšį keisti pasiryžusių asmenų Užimtumo tarnybai sėkmingai pateikė paraiškas dėl paramos, jų gauta už 5,02 mln. eurų.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-12 16:04

„Dauguma visų pateiktų dokumentų užpildyta teisingai ir gali pretenduoti į valstybės paramą. Tiesa, pasitaikė ir netikslumų, o kai kurie tas pačias paraiškas pateikė kelis kartus“, – teigia Užimtumo tarnyba.

Rugpjūčio 10 dieną paraiškų buvo pateikta už 5,02 mln. eurų. Nurodoma, kad per 10 minučių buvo sėkmingai pateikta 200 paraiškų, o 8 val. 26 min. sistema automatiškai sustabdė paraiškų priėmimą, nes buvo priimta per 700 paraiškų ir viršyta priemonei skirtos sumos riba. Daugiausia gauta iš Vilniaus (341) ir Kauno (194). Toliau – Klaipėda (89), Šiauliai (76), Panevėžys (62).

Per dvi dienas įvertintos 282 paraiškos (37 proc. visų gautųjų). Visas kitas ketinama įvertinti ir sprendimus priimti iki rugpjūčio 17 dienos.

Jau priimti sprendimai finansuoti 138 projektus. Dar 109 paraiškas bus prašoma tikslinti. Dažniausios klaidos: nenurodyti perkamų priemonių parametrai, neišskaidytos priemonės, nurodyti tikslūs gamintojai, ko negalima daryti pagal viešųjų pirkimų taisykles, teigia tarnyba.

37 paraiškos buvo atmestos, nes veikla nėra keičiama (patikrinus informacinėje sistemoje paaiškėjo, kad asmuo tokią veiklą jau vykdo). Kiti tipiniai trūkumai – asmuo nėra gavęs savarankiškai dirbančio asmens išmokos, priemonės neatitiko nurodyto EVRK kodo aprašymo.

Keičiantieji ekonominę veiklą gali pretenduoti į 6980,5 euro išmoką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.