Miestai vienas po kito skelbia šildymo sezono pradžią

Spalio 14 d. Panevėžio miesto savivaldybė pradeda šildymo sezoną. Biudžetinių įstaigų, įmonių ir organizacijų, gyvenamųjų namų ir kitų šilumos vartotojų, turinčių parengties šildymo sezonui aktus, patalpos sušils per 3 dienas nuo šildymo sezono pradžios. Artimiausiu metu šildymo sezoną pradės Kaunas ir Šiauliai. 

Pirmadienį Šiaulių miesto savivaldybė pranešė, kad pirmiausia šildymas bus įjungtas Šiaulių miesto švietimo ir globos įstaigose, o savaitės pabaigoje – jau ir visiems vartotojams.<br>M.Astrausko nuotr.
Pirmadienį Šiaulių miesto savivaldybė pranešė, kad pirmiausia šildymas bus įjungtas Šiaulių miesto švietimo ir globos įstaigose, o savaitės pabaigoje – jau ir visiems vartotojams.<br>M.Astrausko nuotr.
 Pirmadienį Šiaulių miesto savivaldybė pranešė, kad pirmiausia šildymas bus įjungtas Šiaulių miesto švietimo ir globos įstaigose, o savaitės pabaigoje – jau ir visiems vartotojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Pirmadienį Šiaulių miesto savivaldybė pranešė, kad pirmiausia šildymas bus įjungtas Šiaulių miesto švietimo ir globos įstaigose, o savaitės pabaigoje – jau ir visiems vartotojams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Miestuose pradedamas šildymo sezonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Miestuose pradedamas šildymo sezonas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabučių namų gyventojai turi teisę pradėti šildymo sezoną savo nuožiūra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabučių namų gyventojai turi teisę pradėti šildymo sezoną savo nuožiūra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-10-13 10:36, atnaujinta 2020-10-14 10:34

Savivaldybė primena: daugiabučių namų gyventojai turi teisę pradėti šildymo sezoną savo nuožiūra. Jei norite šildytis vėliau, šiam sprendimui turi pritarti daugiau kaip pusė gyventojų.

Be to, daugelio miesto daugiabučių šilumos punktai yra modernizuoti – oro temperatūrai pasiekus apie 10 laipsnių šilumos, jie išsijungia automatiškai.

Kaune ir Šiauliuose radiatoriai ims šilti netrukus

Kaunas artimiausiu metu pradės šildymo sezoną. 

Tą naujienų agentūrai „Elta“ patvirtino Kauno miesto savivaldybės Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėjas Raimundas Endrikis.

„Planuojame per kelias artimiausias dienas, tikėtina, ketvirtadienį, Kaune oficialiai pradėti šildymo sezoną. Kaip matome, oro temperatūra savaitės pabaigoje kris ir dabar jau nelepina. Ruošiamas administracijos direktoriaus įstatymas, panašu, kad artimiausiu metu pradėsime šildyti“, – teigė R.Endrikis.

Pirmadienį Šiaulių miesto savivaldybė pranešė, kad pirmiausia šildymas bus įjungtas Šiaulių miesto švietimo ir globos įstaigose, o savaitės pabaigoje – jau ir visiems vartotojams.

„Šiaulių miesto švietimo biudžetinėse įstaigose ir vaikų globos biudžetinėse įstaigose šildymą nurodoma įjungti ne vėliau kaip iki spalio 14 dienos. Visiems kitiems vartotojams šildymas turėtų būti įjungtas ne vėliau kaip iki spalio 16 dienos“, – pranešė savivaldybė.

Kretingos rajono savivaldybėje, atsižvelgiant į artimiausių dienų orų prognozes, nuo pirmadienio pradėjo šildymo sezoną.

Per tris darbo dienas šildymas bus įjungtas ikimokyklinėse ir gydymo įstaigose, visuose gyvenamuosiuose namuose, įmonėse, įstaigose ir organizacijose.

Pradžia Vilniuje – ketvirtadienį

Vilniaus miesto savivaldybė šildymo sezoną ketina pradėti šią savaitę.

„Trečiadienį bus pasirašytas administracijos direktoriaus įsakymas dėl šildymo sezono pradžios, tad startuojame ketvirtadienį, pradedant nuo švietimo ir gydymo įstaigų – ten pirmiausiai bus pajungtas šildymas. O tada, nuo antros dienos, per penkias dienas visame Vilniuje turėtų radiatoriai pradėti šilti“, – sakė V.Benkunskas.

Nebešals ir klaipėdiečiai

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad ir uostamiestyje pradedamas šildymo sezonas.

Savivaldybės biudžetinės ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigos bus pradėtos šildyti jau nuo rytojaus, spalio 14 d., o visame mieste šildymo sezonas prasidės diena vėliau – ketvirtadienį, spalio 15 d. Kada bus pradėtas šildyti konkretus daugiabutis, priklauso nuo pastato administratoriaus.

Jurbarke – nuo kitos savaitės

Jurbarko rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nuo spalio 19 dienos, pirmadienio, skelbiama oficiali šildymo sezono pradžia. Šią savaitę Savivaldybės nurodymu mieste turi būti baigti parengiamieji darbai.

Apie tai praneša centralizuotai šilumą Jurbarkui tiekianti Kauno miesto savivaldybės įsteigta bendrovė „Kauno energija“.

Jurbarko rajono savivaldybės administracijos įsakyme taip pat nurodoma, kad šilumos vartotojai gyvenamuosiuose namuose turi teisę, suderinę su šilumos tiekėju, jeigu yra techninės galimybės, patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios, nepažeisdami higienos normų. Tokį sprendimą gyventojai gali priimti butų ir kitų patalpų savininkų balsų dauguma. Apie priimtą sprendimą šilumos vartotojams atstovaujantis asmuo (administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis) turi raštu informuoti šilumos tiekėją.

Pasak AB „Kauno energija“ atstovo Ūdrio Staselkos, įmonė nuolat pasirengusi tiekti šilumą ir ją tiekia vartotojams, kada tik jie pageidauja. Bendrovė išlaiko šilumos tiekimo parametrus iki pat pastatų įvadų, tad šildymą įjungti galima bet kuriuo metu. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.