I. Ruginienė: Vyriausybės sprendimą didinti MMA vertiname gerai, bet nerimą kelia papildomos sąlygos

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė sako, kad Vyriausybės sprendimą minimalų mėnesio atlyginimą (MMA) nuo kitų metų padidinti iki 642 eurų vertina gerai, tačiau nerimą kelia sąlyga, kad sprendimas galės būti persvarstytas gruodžio mėnesį.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2020, 3:22 PM

„Vertiname gerai, kad Vyriausybė pagaliau priėmė sprendimą, bet kas mums kelia nerimą ir kas nepatiko, tai išlyga, kad gruodžio mėnesį sprendimas bus peržiūrėtas, priklausomai nuo ekonominių prognozių. Visiškai neaišku, kokios yra tos blogėjančios prognozės, ką jos reiškia. Ar kokio lygio turėtų būti blogėjančios prognozės, kad sprendimas būtų peržiūrėtas, kaip jis bus peržiūrimas.

Jeigu šis sprendimas reiškia, kad vėl (MMA – ELTA) klausimo sprendimas bus nukeliamas, tai jokios pridėtinės vertės darbuotojui nėra. Pakilimas sveikintinas, tik ta išlyga mums yra šiek tiek nesuprantama“, – Eltai teigė I. Ruginienė.

ELTA primena, kad Vyriausybė trečiadienį pritarė, jog minimalus mėnesio atlyginimas (MMA) nuo kitų metų turėtų didėti iki 642 eurų (iki mokesčių), tačiau paliko galimybę šių metų gruodį dydį persvarstyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.