R. Karbauskis keičia retoriką dėl 13-osios pensijos: ją įteisinti bus sunku

Kadenciją baigiantiems valdantiesiems įteisinti 13-ąją pensiją bus sunku, sako Seimo rinkimuose antrą vietą užėmusių ir valdančiųjų pozicijas praradusių valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis.

Skaičiuojama, kad 13-ąją pensiją gautų apie 600 tūkst. žmonių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Skaičiuojama, kad 13-ąją pensiją gautų apie 600 tūkst. žmonių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2020, 11:03 AM

Jis abejoja, ar bepavyks suburti valdančiuosius ir juos remiančius kitus parlamentarus priimti sprendimą dėl 13-osios pensijos, bet žada bandyti ir įvardija tai vienu svarbiausių darbų, kuriuos valstiečiai bandys įgyvendinti per likusį laiką iki valdžios perdavimo.

„Bandysime priimti įstatymą dėl 13-osios pensijos, ką ir planavome padaryti. Bet tikėtis, kad mums tai pavyks padaryti, dabar labai sunku“, – pirmadienį sakė R.Karbauskis.

„Praktiškai yra klausimas, ar mums pavyks mobilizuoti visus iki vieno savo Seimo narius ir gauti kitų šiandien dar ne opozicijos Seimo narių pagalbą. Sunku pasakyti, tikriausiai sunkiai pavyktų surinkti 71 balsą bet kokiam projektui, kokį siūlytume“, – pridūrė jis.

Įstatymo dėl 13-osios pensijos pataisas inicijavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcija, kuri daugiamandatėje apygardoje neperžengė 5 proc. ribos ir į Seimą nepateko.

Skaičiuojama, kad 13-ajai pensijai kitąmet reikės apie 120-180 mln. eurų, ją gautų apie 600 tūkst. žmonių.

Nuo kitų metų pensijos bus indeksuojamos, kaip ir kasmet, tačiau Seime svarstoma, kaip pakeisti dabartinę pensijų indeksavimo formulę, kad jos ateityje didėtų, o ne išliktų tokio pat dydžio arba mažėtų. Valdantieji siūlo formulėje nustatyti didesnę manevro laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.