Gruodį pensijų ir šalpų gavėjus pasieks paskutinės 200 eurų išmokos

Gruodį „Sodra“ baigs mokėti 200 eurų dydžio vienkartines išmokas senatvės ir kitų socialinio draudimo pensijų bei šalpos išmokų gavėjams. Nuo rugpjūčio išmokų sulaukė beveik 900 tūkstančių gyventojų.

Gruodį bus išmokėtos paskutinės vienkartinės išmokos.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Gruodį bus išmokėtos paskutinės vienkartinės išmokos.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2020, 12:27 PM

200 eurų išmokai gauti nereikia atskiro prašymo, tačiau gyventojai, kurie išeina į pensiją gruodžio mėnesį, turėtų nedelsdami kreiptis dėl pensijos skyrimo.

Didžiąją dalį gavėjų, turinčių teisę gauti vienkartinę 200 eurų išmoką, valstybės parama pasiekė iki rugpjūčio pabaigos.

Tik tiems gyventojams, kurie socialinio draudimo ir šalpos pensijas ar kompensacijas pradėjo gauti rugsėjo – gruodžio mėnesiais, vienkartinė išmoka buvo mokama tą patį mėnesį, kurį asmeniui buvo paskirta ir pirmą kartą išmokėta pensija ar kompensacija. Gruodį bus išmokėtos paskutinės vienkartinės išmokos.

„Jei yra žmonių, kurie šiais metais sukako senatvės pensijos amžių arba Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos pirmą kartą pripažinti neįgaliaisiais, bet dar nesikreipė į „Sodrą“ dėl pensijos skyrimo, jie turėtų suskubti tai padaryti.

Vienkartinės 200 eurų išmokos bus išmokėtos tik tiems gyventojams, kuriems pensija bus paskirta ir pradėta mokėti iki 2020 metų pabaigos“ – atkreipia dėmesį „Sodros“ direktoriaus pavaduotoja Violeta Latvienė.

Pavyzdžiui, jei žmogus sukako senatvės pensijos amžių šių metų lapkritį, tačiau prašymą skirti pensiją planuoja pateikti „Sodrai“ tik 2021 metų sausį, vienkartinė 200 eurų išmoka jam nebepriklausys.

Todėl svarbu, kad gyventojai, kurie jau sukako arba iki gruodžio pabaigos sukaks senatvės pensijos amžių arba pirmą kartą yra pripažinti neįgaliaisiais ir dar negavo vienkartinės 200 eurų išmokos, nedelsdami kreiptųsi dėl pensijos skyrimo.

Prašymą galima pateikti internetu, prisijungus prie asmeninės paskyros sodra.lt/gyventojui arba paštu. Tokiu atveju prie prašymo turi būti pridėta nustatyta tvarka patvirtinta asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopija.

Karantino metu prašymą taip pat galima pateikti telefonu, paskambinus į „Sodros“ informacijos centrą numeriu 1883 arba (+370) 5 250 0883.

Karantinui ir ekstremaliai situacijai pasibaigus, reikės pateikti popierinį prašymą viename iš „Sodros“ klientų aptarnavimo skyrių. Nereikia rašyti atskiro prašymo dėl vienkartinės 200 eurų išmokos.

Daugumą gavėjų vienkartinės išmokos jau pasiekė ankstesniais mėnesiais.

Rugpjūčio mėnesį virš 853 tūkstančiams gavėjų išmokėta apie 171 mln. eurų, rugsėjį vienkartines 200 eurų išmokas gavo 4 tūkstančiai gavėjų, spalį – beveik 5 tūkstančiai, lapkritį – per 3,3 tūkstančio gavėjų.

Iš viso vienkartinėms išmokoms skirta 182 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Žmonėms, gaunantiems kelias pensines išmokas, priklauso tik viena vienkartinė 200 eurų išmoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.