Tūkstančiai gyventojų gaus registruotus laiškus iš „Sodros“

Į antros pakopos pensijų kaupimą šiemet įtraukti gyventojai netrukus sulauks registruotų laiškų. Gyventojai, kurie iki šiol nepriėmė sprendimo dėl dalyvavimo pensijų kaupime, turi galimybę pasirinkti iki birželio pabaigos.

Šiais metais į antros pakopos pensijų kaupimą įtraukta daugiau nei 34 tūkst. dalyvių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Šiais metais į antros pakopos pensijų kaupimą įtraukta daugiau nei 34 tūkst. dalyvių.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2021, 9:43 AM, atnaujinta Apr 13, 2021, 9:47 AM

„Į antros pakopos pensijų kaupimą nauji gyventojai įtraukiami kiekvienais metais. Darome viską, kad jie sužinotų apie įtraukimo sąlygas ir pasirinkimo galimybes. Visi įtraukti gyventojai jau gavo po kelias žinutes į savo asmenines paskyras, taip pat elektroniniu paštu, jeigu jį yra nurodę „Sodrai“.

Dalyvauti pensijų kaupime ar ne – gyventojo pasirinkimas. Svarbu, kad žmogus apie tokią galimybę žinotų“, – sako „Sodros“ klientų aptarnavimo valdymo skyriaus vedėjas Evaldas Mikutis.

Šiais metais į antros pakopos pensijų kaupimą įtraukta daugiau nei 34 tūkst. dalyvių.

Registruoti laiškai bus siunčiami beveik 23 tūkst. gyventojų, kurie iki šiol neperskaitė pranešimų „Sodros“ asmeninėje paskyroje sodra.lt/sodra-login/index;jsessionid=75BFDCBE27F7E3F4227CBC98CC91CFBC#"="">sodra.lt/sodra-login/index;jsessionid=75BFDCBE27F7E3F4227CBC98CC91CFBC#"" target="_blank">www.sodra.lt/gyventojui. Likę gyventojai pranešimus perskaitė.

„Sodros“ duomenimis, nuo šių metų pradžios sudaryta daugiau nei 3 tūkst. naujų antros pakopos pensijų kaupimo sutarčių. 

Daugiau nei 4 tūkst. dalyvių, kurie šiemet įtraukiami į pensijų kaupimą, jau atsisakė dalyvauti pensijų kaupime.

Svarbu žinoti, kad atsisakyti dalyvauti pensijų kaupime gali tik šiais metais į pensijų kaupimą įtraukti gyventojai, kurie iki šiol pensijų kaupime nedalyvavo. Dalyviai, kurie pensijų kaupimo sutartis pasirašė anksčiau, atsisakyti dalyvauti antros pakopos pensijų kaupime negali, tačiau gali bet kada pakeisti pensijų kaupimo bendrovę ar fondą bei ne ilgesniam nei metų laikotarpiui sustabdyti pensijų kaupimo įmokų mokėjimą.

Sužinoti, ar esate įtraukti į pensijų kaupimą bei ar dalyvaujame antros pakopos pensijų kaupime bei savo pensijų kaupimo bendrovę galite prisijungę prie asmeninės „Sodros“ paskyros gyventojui www.sodra.lt/gyventojui.

Pernai į antros pakopos pensijų kaupimą naujai įtraukti buvo 43 tūkst. gyventojų.https://gyventojai.sodra.lt/sodra-login/index#

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.