Nepasinaudojusius galimybe perspėja: pigių kelionių į užsienį nesitikėkite

Pamažu augantis skrydžių skaičius džiugina kelionių organizatorius. Šią vasarą krypčių į užsienio šalis pasirinkimas bus didesnis nei pernai, tačiau krintančių kainų turizmo agentūros siūlo nesitikėti.

Tarp populiariausių krypčių R.Širvinskas mini ir Graikiją, bei jos salas: Kretą, Rodą, Taso, Zakinto, Korfu. Taip pat Maljorką, Portugaliją ir Madeirą.<br>Pixabay.com nuotr.
Tarp populiariausių krypčių R.Širvinskas mini ir Graikiją, bei jos salas: Kretą, Rodą, Taso, Zakinto, Korfu. Taip pat Maljorką, Portugaliją ir Madeirą.<br>Pixabay.com nuotr.
Teigiamus pokyčius pastebintys kelionių organizatoriai įsitikinę – populiariausia kryptis šią vasarą bus Turkija.<br>Skaitytojų nuotr.
Teigiamus pokyčius pastebintys kelionių organizatoriai įsitikinę – populiariausia kryptis šią vasarą bus Turkija.<br>Skaitytojų nuotr.
Balandžio mėnesį trečdaliu išaugo keleivių srautas, vyko 16 proc. daugiau skrydžių nei šių metų kovą, praneša Lietuvos oro uostai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Balandžio mėnesį trečdaliu išaugo keleivių srautas, vyko 16 proc. daugiau skrydžių nei šių metų kovą, praneša Lietuvos oro uostai.<br>V.Skaraičio nuotr.
Kelionių organizatorius perspėja – neverta tikėtis, kad vasarą kainos išliks žemos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kelionių organizatorius perspėja – neverta tikėtis, kad vasarą kainos išliks žemos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Širvinskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Širvinskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 6:02 AM

Balandžio mėnesį trečdaliu išaugo keleivių srautas, vyko 16 proc. daugiau skrydžių nei šių metų kovą, praneša Lietuvos oro uostai.

Teigiamus pokyčius pastebintys kelionių organizatoriai įsitikinę – populiariausia kryptis šią vasarą bus Turkija.

Kelionių agentūros „Makalius“ įkūrėjo Rimvydo Širvinsko teigimu, pernai skrydžių šia kryptimi nebuvo, o šiemet jie vyksta bene kasdien. Tarp populiariausių krypčių R.Širvinskas mini ir Graikiją, bei jos salas: Kretą, Rodą, Taso, Zakinto, Korfu. Taip pat Maljorką, Portugaliją ir Madeirą. Turizmo sezoną atnaujinti planuoja Bulgarija ir Kipras. „Palyginti su praėjusiais metais, šįkart krypčių pasirinkimas itin platus“, – džiaugiasi kelionių organizatorius.

„Kelionių akademijos“ pardavimų vadovė Lina Vaicekavičienė pasakoja, kad nuo balandžio pirmos dienos prasidėjusios kelionės į Turkiją lietuvius masina geromis kainomis ir kokybe. „Svarbu žinoti, kad ne visi viešbučiai šiemet atsidarys ir dalis sezoną pradės vėliau arba tik kitais metais“, – perspėja L.Vaiciekavičienė.

Pašnekovės teigimu, Madeirą renkasi aktyvesni keliautojai, o Graikija traukia laisvesniais ribojimais – šalyje viešintiems pasiskiepijusiems asmenims netaikomi jokie papildomi reikalavimai.

Kainos kils

Kaip teigia R.Širvinskas, pandemija kelionių kainas paveikė skirtingai. Kelialapiai į egzotiškus kraštus pabrango, nes sumažėjo reguliariųjų skrydžių pasiūla, tačiau Turkija, Graikija ir kitos užsakomaisiais reisais organizuojamos kelionės šiuo metu yra pigesnės. „Neatsimenu, kada mačiau tokius pigius paskutinės minutės pasiūlymus kaip šiemet“, – stebisi „Makaliaus“ įkūrėjas.

Tai, pasak verslininko, lemia turistams vilioti nustatytos žemesnės viešbučių kainos ir sumažėjusi paklausa. „Natūralu, kad dar ne visi drįsta keliauti, laukia skiepų ar kol pasaulis pasveiks. Todėl keliautojų skaičius yra mažesnis. Tam, kad keliautojai susigundytų ir užpildytų lėktuvus, organizatoriai siūlo beveik dvigubai pigesnes paskutinės minutės keliones nei įprasta“, – aiškina R.Širvinskas.

Tačiau kelionių organizatorius perspėja – neverta tikėtis, kad vasarą kainos išliks žemos. Net ir praėjusio sezono metu kainos nenukrito, todėl šiemet to tikėtis taip pat neverta, tikina verslininkas. Nuolaidų keliautojams nežada ir L.Vaiciekavičienė. „Manau, kainos vasarai bus standartinės ir didelių nuolaidų, itin pigių paskutinių minučių pasiūlymų nesitikėkime“, – sako ji.

Nepaisant to, R.Širvinskas ragina nenusiminti, nes šiemet Lietuvos kelionių organizatorių rinkoje atsirado naujas žaidėjas, padidinęs konkurenciją. „Šioje situacijoje laimės vartotojas. Jam belieka išsirinkti geriausią pasiūlymą“, – pripažįsta verslininkas.

Sau leidžia daugiau

Paklaustas apie kelionėms skiriamą biudžetą, R.Širvinskas pastebi, kad šiemet, priešingai nei pernai, keliautojai taupo mažiau. „Šie metai jau nuo žiemos parodė, kad žmonės yra linkę daugiau išleisti atostogoms ir kad jų kelioninis krepšelis yra brangesnis nei iki pandemijos.“

Viena iš priežasčių – ilgėjanti kelionės trukmė. Dažnam reikia pasirūpinti papildomais reikalavimais: testu, jei žmogus nėra paskiepytas, saviizoliacija. „Kelioms dienoms vykti neapsimoka, todėl kelionės laiką žmonės tęsia. Anksčiau vykdavo 5–7 nakvynėms, dabar bent 10–14“, – skaičiuoja verslininkas.

R.Širvinskas pastebi – klientai dažniau renkasi aukštesnės kokybės viešbučius, nes jie, kelionių organizatoriaus teigimu, yra labiau pritaikyti pandemijos sąlygoms – yra erdvesni, galima laikytis atstumų, taikomos geresnės sanitarinės sąlygos. „Žmonės yra labai pasiilgę kelionių, todėl ir renkasi brangesnius pasiūlymus, nes nori save apdovanoti“, – svarsto R.Širvinskas.

„Makaliaus“ įkūrėjas įsitikinęs – reikalavimų griežtumas tik mažės. „Mano manymu, jau drąsiai galima planuotis keliones“, – sako jis. R.Širvinskas rekomenduoja keliones planuoti keliems artimiausiems mėnesiams, o su rudens atostogomis Indonezijoje, Balyje ir Karibuose siūlo dar neskubėti.

Saugiausių krypčių kelionių organizatoriai išskirti negali. Pasak L.Vaiciekavičienės, visos šalys vykdo panašią koronaviruso prevenciją. Saugumo, pašnekovės teigimu, prideda ir apytuščiai oro uostai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?