„Akropolis Group“ išplatino debiutinę 300 mln. eurų vertės obligacijų emisiją

Trečiadienį, 2021 m. gegužės 26 d., prekybos ir pramogų centrų vystymo ir valdymo įmonė „Akropolis Group“ sėkmingai išplatino debiutinę 300 mln. eurų vertės, 5 metų trukmės obligacijų emisiją. Nustatyta 2,875 proc. metinė kasmet išmokamų palūkanų norma (toliau – obligacijos), įtvirtinus „Akropolis Group“ vardą tarptautinėse skolos kapitalo rinkose.

Pasak M.Dargužio, emisijos metu gautos lėšos bus panaudotos refinansuoti esamas paskolas ir bendriems įmonės poreikiams.<br> Organizatorių nuotr.
Pasak M.Dargužio, emisijos metu gautos lėšos bus panaudotos refinansuoti esamas paskolas ir bendriems įmonės poreikiams.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2021, 6:01 PM

Obligacijos, kurių terminas sueina 2026 m. birželio 2 d., buvo išplatintos su 3  proc. metiniu pajamingumu bei 99,428 proc. galutinio viešo siūlymo kaina.

„Įžengimas į tarptautinę kapitalo rinką sėkmingai išplatinant debiutinę 300 milijonų eurų euroobligacijų emisiją yra istorinis žingsnis „Akropolis Group“ ir pirmasis tokio tipo sandoris visame Baltijos šalių NT sektoriuje.

Esame dėkingi tarptautiniams ir vietos investuotojams, įsigijusiems obligacijų, už pasitikėjimą. Tai patvirtina grupės brandą, leidžia mums diversifikuoti finansavimo šaltinius ir koncentruotis tolesniam grupės augimui“, – sako Manfredas Dargužis, „Akropolis Group“ direktorius ir valdybos pirmininkas.

Emisijos metu gautos lėšos bus panaudotos refinansuoti esamas paskolas ir bendriems įmonės poreikiams, įskaitant grupės plėtrą.

 „Akropolis Group“ turi BB+ (neigiama perspektyva) S&P ir BB+ (stabili perspektyva) Fitch reitingus. Obligacijos bus įtrauktos į Euronext Dublin reguliuojamos rinkos sąrašus, papildomai įtraukiant ir į NASDAQ Vilnius sąrašus.

„Tai yra išskirtinės reikšmės sandoris pirmiausia todėl, kad „Akropolis Group“ tapo pirmąja nekilnojamojo turto sektoriaus emitente Baltijos šalyse sėkmingai pritraukusi lėšas tarptautiniu euroobligacijų formatu.

Tokia finansavimo alternatyva yra labai plačiai paplitusi tarp stambių nekilnojamojo turto sektoriaus žaidėjų tiek Skandinavijoje tiek ir Centrinėje Rytų Europoje. Stipri paklausa išsidėsčiusi ties apatine palūkanų normos riba atspindi tai, kad investuotojai teigiamai sutiko planuojamą  „Akropolis Group“ verslo plėtrą suderintą su konservatyvia skolinimosi politika“, – sako Paulius Žurauskas, „Luminor“ grupės finansų rinkų departamento vadovas.

Sandoris pritraukė labai įvairius investuotojus – siūlyme dalyvavo daugiau kaip 50 investuotojų, galutiniame investuotojų sąraše buvo turto valdytojų iš visos kontinentinės Europos ir Jungtinės Karalystės, siūlyme aktyviai dalyvavo regioniniai investuotojai, įskaitant Baltijos ir Šiaurės šalių fondų valdytojus ir bankus.

 „Akropolis Group“ savo debiutinio euroobligacijų siūlymo metu bendradarbiavo su bankais BNP Paribas, J.P. Morgan ir „Luminor“, obligacijų programos organizatoriais ir platintojais.  „Akropolis Group“  teisiniais klausimai patarė Clifford Chance LLP, kaip pagrindinis teisinis patarėjas, ir advokatų kontora TGS Baltic, kuri patarė Lietuvos ir Latvijos teisės klausimais. Bankams teisiniais klausimais patarė Linklaters LLP ir Walless.  „Akropolis Group“  auditorius yra PricewaterhouseCoopers.

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.