Sumokėjusi už elektrą moteris nemaloniai nustebo – didesnį tarifą priskaičiavo nelaukę liepos 1-osios

Vilkaviškio gyventoja Laima paskutinę birželio dieną susiruošė mokėti už elektrą. Nuėjusi į miesto vienos parduotuvės kasą ponia Laima atsiskaitė už komunalines paslaugas, tačiau, išėjusi iš parduotuvės ir atidžiau pažiūrėjusi į sąskaitą, nemaloniai nustebo.

Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Nuo liepos 1 d. Lietuvoje brangsta elektra.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-06-30 15:52, atnaujinta 2021-07-01 09:15

„Namuose buvau pasiskaičiavusi, kiek turėčiau sumokėti už elektrą, todėl nustebau, kad suma nesutapo. Pasirodo, už paslaugą sumokėjau jau naujuoju tarifu, nors jis turėtų įsigalioti tik kitą dieną“, – portalui lrytas.lt pasakojo vilkaviškietė.

Primename, kad nuo liepos 1 dienos kyla elektros kaina: vietoj 0,141 cento už kilovatvalandę dabar populiariausias vienos laiko zonos tarifas brangsta 7,8 proc. (1,1 cento) iki 0,152 cento už kilovatvalandę (su pridėtinės vertės mokesčiu).

„Grįžau atgal į parduotuvę. Kasininkė pasakė, kad jie nieko negali padaryti. Sutikau pažįstamą, paprašiau jos pažiūrėti knygelę – jai taip pat paskaičiuotas elektros tarifas, kuris turėtų įsigalioti nuo rytojaus.

Ne tame 1,3 euro, kurį sumokėjau daugiau, esmė, o kad tyčiojasi iš žmonių. Paskambinusi į „Ignitis“ sužinojau, kad turiu siųsti el. laišką, o jei neturiu kompiuterio – rašyti paprastą: eiti į paštą, gaišti laiką. Kam tyčiotis?“, – piktinosi ponia Laima.

„Ignitis“ atstovas Artūras Ketlerius pripažįsta, kad žmonėms didesni elektros tarifai diena anksčiau, nei turėtų būti, iš tiesų buvo pritaikyti.

„Dėl įvykusios techninės klaidos įmokų surinkėjai, kurie surenka įmokas grynaisiais pinigais, trečiadienį kelias valandas taikė nuo liepos 1 dienos įsigaliosiantį tarifą.

Klaida jau ištaisyta ir klientams taikomas šiuo metu galiojantis tarifas“, – portalui lrytas.lt perdavė A.Ketlerius.

Jis nurodė, kad, priešingai nei poniai Laimai paaiškino paskambinus įmonės bendruoju telefonu, visiems klientams, kurie šiandien atsiskaitė didesniu tarifu, nieko daryti nereikia – į kitą mėnesį automatiškai bus perkelta atitinkamo dydžio permoka ir kito mėnesio faktinė sąskaita bus mažesnė.

Nuo liepos 1d. bendrovės „Ignitis“ populiariausias „Standartinis“ vienos laiko zonos tarifas didės 7,8 proc. (1,1 cento) iki 15,2 cento už kilovatvalandę (su pridėtinės vertės mokesčiu), dviejų laiko zonų – 9,9 proc. (1,6 cento) iki 17,7 cento (dienos) ir 6 proc. (0,6 cento) iki 10,6 cento (nakties ir savaitgalio).

Plano „Namai“ vienos laiko zonos tarifas augs 7,1 proc. (0,9 cento) iki 13,6 cento, o dviejų laiko zonų – 8,9 proc. (1,3 cento) iki 15,9 cento (dienos) ir 4,3 proc. (0,4 cento) iki 9,7 cento (nakties). Abonentinis mokestis nesikeičia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.