S. Krėpšta nepalaiko sprendimo nesvarstyti NPD didinimo: tai būtų buvusi parama daugiau išleisiantiems dėl energetikos kainų kilimo

Prezidento Gitano Nausėdos nuomone, patikslintas šių metų biudžetas buvo vertas pasirašyti, nes jame yra svarbių dalykų, kurie didina šalies saugumą, sako prezidento vyriausiasis patarėjas.

S. Krėpšta sako, kad NPD padidinimas būtų buvusi papildoma parama žmonėms, kurie daugiau išleis dėl energetikos kainų kilimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
S. Krėpšta sako, kad NPD padidinimas būtų buvusi papildoma parama žmonėms, kurie daugiau išleis dėl energetikos kainų kilimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
S.Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
S.Krėpšta.<br>T.Bauro nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G.Nausėda.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 9:30 AM

„Numatytos papildomos lėšos šalies gynybai ir rytinės sienos apsaugai, kalbant apie Baltarusiją ir pabėgėlių srautus. Taip pat numatytos vienišų žmonių papildomos išmokos prie pensijų, kurios mažins senjorų skurdą, ypač vienišų“, – LRT radijui ketvirtadienį teigė Simonas Krėpšta.

Tačiau jis apgailestauja, kad tikslindamas biudžetą, Seimas nesiėmė priemonių, kurios mažintų socialinę ir pajamų nelygybę, juolab, kad nuo liepos brangsta elektra, dujos, jaučiamas produktų ir prekių kainų kilimas.

„Praėjusiais metais, o turbūt labai panašią situaciją matysime ir šiemet, tų asmenų, kurie uždirbo daugiau, pajamos augo. Augo 10-15 proc., tačiau mažiausiai uždirbančiųjų pajamos iš esmės stagnavo. Ir turime vidutinį skaičių – 10 proc. atlyginimų augimas, kuris atrodo tikrai neblogai pernai, bet matome, kad keli šimtai tūkstančių, kurie mažiausiai uždirba, gauna minimalią algą ir negali pasinaudoti atsigaunančios ekonomikos vaisiais“, – pridūrė S.Krėpšta.

Pasak jo, Seimo sprendimas kol kas nesvarstyti prezidento iniciatyvos 50 eurų iki 450 eurų padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) nėra teisingas.

S. Krėpšta sako, kad NPD padidinimas būtų buvusi papildoma parama žmonėms, kurie daugiau išleis dėl energetikos kainų kilimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.