Gėlių prekeiviai nerimauja: jei klientai Moters dieną sies su tarybiniais laikais, mums gresia bankrotas

Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios Kovo 8-osios. Baiminasi, kad su rusų tradicijomis tapatinama Tarptautinė moters diena neatneštų milžiniškų nuostolių – šiltnamiuose žydi tūkstančiai tulpių, didelius jų kiekius yra užsisakę prekybininkai, tad jei žmonės staiga liktų abejingi šiai šventei ir nebepirktų gėlių moterims, tiek gėlių augintojai, tiek prekybininkai patirtų stiprų smūgį, po kurio atsitiesti būtų nelengva, o kai kurie net kalba ir apie galimą bankrotą.

Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>D.Umbraso nuotr.
Tulpių augintojai, prekybininkai ir švenčių organizatoriai nerimauja dėl artėjančios kovo 8-osios.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Dimitrijus Kuprijanovas, www.rinkosaikste.lt

Mar 7, 2022, 6:35 PM, atnaujinta Mar 8, 2022, 12:56 PM

Pasisakė viešai

Pirmoji apie problemą viešai prabilo kėdainietė „Kvepia šventėmis“ studijos įkūrėja ir savininkė, švenčių organizatorė bei dekoratorė Inga Šmigelskienė.

„Aš suprantu, kad šiuo metu viskas sukasi apie daug rimtesnius dalykus, nei smulkių Lietuvos verslų problemos, todėl ilgai galvojau, ar rašyti apie tai, bet tikriausiai nerašyti negaliu… Dauguma mūsų, t. y. gėlių augintojų bei pardavėjų, esame pasimetę ir nežinome, kaip reaguoti ir elgtis? Šiuo metu, kai yra atsisakoma rusiškų produktų ir visko, kas susiję su šia šalimi, mes, gėlininkai, taip pat esame į tai įtraukiami.

Mes nerimaujame, kad Kovo 8-ąją minima Tarptautinės moters diena ir ramiuoju laikotarpiu buvo tapatinama su tarybinės moters diena. Ir nors taip nėra, mes bijome, kad daliai iš mūsų tai gresia dideliais nuostoliais, o gal net bankrotu. Tokioms metų šventėms yra ruošiamasi iš anksto: užsakomos gėlės, samdomi darbuotojai, išperkami prekybiniai plotai. Todėl noriu Jūsų visų labai paprašyti – nenustokite pirkti gėlių!

Nors lyg ir nėra ko švęsti, bet pavasariniai žiedai visada neša šviesą, naują viltį bei optimizmą. Kartu palaikysite ir mus – savo draugus gėlininkus.

Aš negaliu nieko padaryti, kad nutraukčiau karą, bet mūsų šeima pasiruošusi dalintis tuo, ką turime, todėl paaukosiu 20 proc. nuo kiekvieno kovo 8 dieną parduoto žiedo pelno Ukrainos žmonių palaikymui!

Linkiu ramybės ir būsiu nuoširdžiai dėkinga kiekvienam už mano šeimos ir draugų verslų palaikymą“, – į kolegas, klientus bei visus kraštiečius kreipėsi I. Šmigelskienė.

Gyvenimas nesustoja

„Rinkos aikštei“ susisiekus su I. Šmigelskiene ši pažymėjo, kad gyvenimas nesustoja, švęskime kiekvieną išaušusį rytą, pasitikime pavasarį su viltimi ir meile.

„Juk gyvenimas tęsiasi. Mes negalime užsidaryti ir nieko nedaryti. Gėlių dovanojimas ir karas Ukrainoje yra du skirtingi dalykai.

Jei mes nustosime dirbti, vartoti – ratas tiesiog užsidarys ir nuo to nukentės maži šeimų verslai. Didieji išgyvens, o ką daryti mums? Juk mes gyvename, mokame mokesčius, kuriame grožį ir esame bendruomenės dalis. Nepradėkime žlugdyti savęs iš vidaus – gyvenkime ir tikėkime“, – kalbėjo aktyvi kėdainietė verslininkė.

Gėlės nekaltos

Kėdainiuose vieną didžiausių gėlių ūkių valdančios bendrovės „Flora“ šiltnamiuose per šiųmetį sezoną planuojama nuskinti apie 150–200 tūkst. tulpių žiedų. Bendrovės atstovai sako, kad karas Ukrainoje neturėtų būti pretekstas nedovanoti moterims gėlių, ir tai vadina visišku absurdu.

„Tai yra visiška nesąmonė. Visas pasaulis švenčia Tarptautinę moters dieną. Tai nėra išskirtinai rusų tautos šventė. Šią šventę pradėjo feministės, rodos, Prancūzijoje, ji išplito po visą pasaulį.

Nustokime kalbėti ir daryti nesąmones: gyvenkime, sveikinkime, džiaukimės pavasariu, gėlėmis.

Šių dienų įvykiai mūsų gyvenimo sustabdyti negali. Kas iš to, jei mes užsidarysime ir liūdėsime? Nuo to blogiau bus tik mums patiems.

Todėl džiaukimės švente, džiaukimės nuostabiais gėlių žiedais, sveikinkime ir pagerbkime moteris“, – ragino „Floros“ agronomė Daiva Pranskevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.