„PayPal“ suteikė galimybę siųsti pinigus ukrainiečiams

Tarptautinė mokėjimų internetu platforma „PayPal“ pranešė, kad jos naudotojai nuo šiol galės siųsti pinigus karo nuniokotoje Ukrainoje gyvenantiems žmonėms bei jos pabėgėliams visoje Europoje.

„PayPal“ suteikė galimybę siųsti pinigus ukrainiečiams.<br>�gilc/123RF.COM.
„PayPal“ suteikė galimybę siųsti pinigus ukrainiečiams.<br>�gilc/123RF.COM.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 8:41 AM

Iki šiol Ukrainos gyventojai galėjo naudotis „PayPal“ platforma tik pinigų siuntimui į užsienį, o nuo šiol jų taip pat galės gauti iš siuntėjų tiek Ukrainoje, tiek ir užsienyje.

Tai naujausia priemonė bankų ir kitų finansinių paslaugų įmonių, ieškančių būdų padėti nuo Rusijos invazijos nukentėjusiems ukrainiečiams. Praėjusią savaitę „PayPal“ atjungė Rusiją nuo savo paslaugų.

Nuo karo pradžios Ukrainos rėmėjai visame pasaulyje ieškojo būdų, kaip finansiškai paremti ukrainiečių pabėgėlius, taip pat tuos, kurie tebėra savo šalyje. Buvo užsakinėjami būstai per „Airbnb“ ar siunčiama lėšų kriptovaliutomis. Pinigų pervedimo bendrovių, tokių kaip „MoneyGram“ ir „Western Union“, paklausa smarkiai išaugo, nes žmonės ieškojo būdų, kaip siųsti pinigus draugams ar šeimų nariams.

Centrinę būstinę Kalifornijoje turinti „PayPal“ pranešė, kad iki šių metų vidurio netaikys mokesčių už pinigų pervedimus į ukrainiečių sąskaitas bei jų užskaitymą. „PayPal“ taip pat pranešė, jog jos tarptautinių perlaidų paslauga „Xoom“ irgi netaikys mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.