Pasiūlymas dėl išmokų ukrainiečius priimantiems jau netrukus, sumos priklausys nuo priimamo žmonių skaičiaus

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad pasiūlymas dėl papildomų išmokų karo pabėgėlius iš Ukrainos priimantiems žmonėms bus pateiktas netrukus.

Pasiūlymas dėl išmokų ukrainiečius priimantiems jau netrukus, sumos priklausys nuo priimamo žmonių skaičiaus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasiūlymas dėl išmokų ukrainiečius priimantiems jau netrukus, sumos priklausys nuo priimamo žmonių skaičiaus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Navickienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
M.Navickienė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-03-18 09:19, atnaujinta 2022-03-18 11:27

„Mes ketiname pasiūlyti artimiausiomis dienomis – šiandien arba pirmadienį – papildomas išmokas tiems Lietuvos gyventojams, kurie sutinka priimti žmones į savo namus tam, kad padidėtų apgyvendinimo vietų pasiūla nuo karo bėgantiems Ukrainos žmonėms“, – penktadienį sakė ministrė.

Ji taip pat teigė, kad 3,3 mln. eurų bus paskirstyti ir nevyriausybinėms organizacijoms. „Ir papildoma pagalba nevyriausybinėms organizacijoms tam, kad jos galėtų užtikrinti savo veiklos administravimą, tinkamą veiklą – yra apie 3,3 mln. eurų, kurie bus nukreipti per nevyriausybines organizacijas nuo karo bėgantiems žmonėms“, – kalbėjo ministrė.

Ji teigė konkrečių sumų kol kas negalinti įvardinti, tačiau jos bus panašios į sumas, kurias galima gauti „būsto nuomos kompensacijos prasme“ ir priklausys nuo priimamo ukrainiečių skaičiaus.

„Suma didės priklausomai nuo to, kiek žmonių apsigyvens. Ir artimiausiu metu tą spręsime per operacijų vadovo sprendimą“, – teigė M.Navickienė.

Skirti kompensacijas į savo namus ukrainiečius priimantiems žmonėms žada ir premjerė Ingrida Šimonytė, to prašo ir Šiaulių, Klaipėdos merai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.