Norintieji pailsėti gamtoje šiemet turės sukrapštyti daugiau pinigų – atostogos bus brangesnės

Kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi neblogos vasaros. Per dvejus pademijos metus jie sulaukė nemažai lietuvių, anksčiau atostogavusių užsienyje, tačiau tąkart pasirinkusių poilsį Lietuvoje. To tikimasi ir šiemet. Tiesa, atostogos šįkart bus brangesnės.

Kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi neblogos vasaros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi neblogos vasaros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi neblogos vasaros.<br>V.Balkūno nuotr.
Kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi neblogos vasaros.<br>V.Balkūno nuotr.
Kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi neblogos vasaros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi neblogos vasaros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 10:01 AM

Nesivargina ieškoti naujų vietų

Gyventojai kasmet atostogas planuoja iš anksto, tačiau, pasak Kaimo turizmo asociacijos vadovės Agnės Vaitkuvienės, šie metai kitokie. Vietas rezervuotis pradėta dar vasarį, tačiau Rusijos invazija į Ukrainą viską sustabdė, telefonai nutilo.

Visgi po truputį atostogų planavimas atsigauna.

„Tam daug įtakos turi ir išlindusi saulutė. Juk kaimo turizmas priklauso nuo gero oro. Kai saulė išlenda, iš karto pasipila skambučiai ir visi nori važiuoti į gamtą“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo A.Vaitkuvienė.

Pašnekovė teigė, jog kaimo turizmo sodybų savininkai tikisi geros vasaros. Per pandemiją jie sulaukė nemažai naujų klientų, ypač tų, kurie anksčiau ilsėdavosi Turkijos viešbučiuose su paslaugų paketu „Viskas įskaičiuota“.

„Dėl pandemijos jie negalėjo išvykti, todėl atrado Lietuvą, poilsį gamtoje. 2020 m. jie atrado poilsį Lietuvoje, 2021 m. jie čia pasiliko, tikimės, kad šiemet jie ir toliau atostogaus Lietuvoje“, – viliasi A.Vaitkuvienė.

Kaip ji pasakojo, apskritai į sodybas dažniausiai kasmet atvyksta tie patys klientai.

„Jie tą sodybą žino, yra garantuoti, kad sąlygos geros, yra ežeras, miškas. Jie nori ramiai pailsėti savaitę ar savaitgalį ir nesivarginti ieškoti kažko naujo.

Žinoma, yra ir tokių, kurie nuotykių ieškotojai iš prigimties. Jie tikrai ieško vis naujų vietų savo atostogoms“, – teigė A.Vaitkuvienė.

Pagrindiniai sodybų klientai – lietuvaičiai. Užsieniečių tik apie 10 proc., o ir tie patys – daugiausia iš kaimyninių valstybių. Tiesa, sulaukiama vieno kito poilsiautojo ir iš Izraelio.

Kainos kils

Pabrangusi elektra, kitos paslaugos bei prekės verčia ir sodybų savininkus kelti kainas. Pasak A.Vaitkuvienės, šiemet jos augs apie 10 proc.

Visgi daug priklauso nuo to, kiek gandrų turi sodyba. Vieno ar dviejų gandrų sodybose poilsį žmonės galės rasti ir už 10 eurų, tačiau sąlygos nebus pačios komfortiškiausios.

Keturių ar penkių gandrų sodybose poilsio už mažiau nei 25 eurus lietuviai neras, patikino pašnekovė.

Ji paragino lietuvius pasidomėti, kurios sodybos teikia ir nemokamas pramogas. Pavyzdžiui, pastaruoju metu poilsiautojams itin pamėgus važiuoti dviračiais miško keliukais, nemažai sodybų įsigijo dviračius.

Kartais į poilsio sodybose, esančiose prie ežerų, kainą būna įskaičiuota ir galimybė naudotis valtimis, irklentėmis.

„Nebūtinai viskas yra už papildomą mokestį, bet reikia skambinti ir domėtis“, – sakė A.Vaitkuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.