Policija įspėja mėgstančius pirkti internetu – štai kaip tokius pirkėjus ėmė maustyti sukčiai

Kriminogeninės situacijos analizė rodo, kad pastaruoju metu viena dažniausiai pasikartojančių sukčiavimo formų – avansinis mokėjimas už prekes.

Pastaruoju metu viena dažniausiai pasikartojančių sukčiavimo formų – avansinis mokėjimas už prekes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pastaruoju metu viena dažniausiai pasikartojančių sukčiavimo formų – avansinis mokėjimas už prekes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-25 14:43

Paprastai populiariuose skelbimų portaluose paskelbiami melagingi skelbimai apie pigiau už įprastą rinkos kainą parduodamą prekę ir prašoma pervesti išankstinį mokėjimą (avansą). Asmuo prekės negauna, o po kurio laiko skelbimas pašalinamas.

Parduodamos prekės gali būti labai skirtingos: drabužiai ir avalynė, įvairios transporto priemonės, jų dalys ir aksesuarai, nekilnojamasis turtas, maistas, baldai, buitiniai prietaisai, žaislai ir kita. Asmenų patirtos žalos dydžiai įvairūs – siekia nuo keliasdešimt iki kelių tūkstančių eurų.

Supažindinsime su dviem pastarosiomis dienomis užfiksuotais sukčiavimais.

Gegužės 13 d. Ukmergės gyventojas rado skelbimą, kad parduodamas „Logitech G29“ vairo komplektas. Pardavėjas prisistatė Manto vardu, paprašė pervest pinigus už prekę į draugo sąskaitą. Pirkėjas sumokėjo 135 eurus, tačiau prekės negavo.

Apie kitą sukčiavimą buvo pranešta gegužės 24 d. Ukmergės miesto gyventojas gegužės 22 d. socialiniame tinkle „Facebook“ rado skelbimą apie parduodamą akumuliatorinį smūginį suktuvą „Dewalt DCF 899“. Jis susisiekė su pardavėju, suderėjo kainą. Į nurodytą sąskaitą pervedė 103 eurus. Tačiau jau kitą dieną pardavėjas dėl prekės išsiuntimo nebebendravo, į žinutes neatrašė, prekės neišsiuntė ir pinigų negrąžino.

Šiuos sukčiavimus aiškinasi Ukmergės r. policijos komisariato pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.